"Artistul" fara voce, dar de aur. Primul film MUT care castiga premiul Oscar dupa 83 de ani
Membrii Academiei de Film Americane au votat in unanimitate pentru "The Artist" - primul film mut care obtine cel mai mare premiu de la Hollywood, de la inaugurarea acestor premii, in urma cu 83 de ani.
Tragi-comedia filmata in alb-negru a luat 5 premii, pentru cel mai bun film, cel mai bun acor (Jean Dujardin), cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius) si cele mai bune costume (Mark Bridges). La prima editie a premiilor Oscar, in 1929, cel mai bun film a fost declarat "Wings" (1927), care a castigat doua premii pentru o poveste despre Primul Razboi Mondial.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Numarul premiilor castigate de "The Artist" este insa egal cu cele ale peliculei regizate de Martin Scorsese, "Hugo". Interesant este si faptul ca "Hugo" este un omagiu adus de Scorsese unui pionier al filmelor mute, Georges Méliès.
"Artistul" spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), ingrijorat ca va fi dat uitarii odata cu aparitia filmelor cu sonor si care se indragosteste de tanara dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo). Este o coproductie Franta/ Belgia si aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.
Alaturi de "The Artist", au mai fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film peliculele "The Tree of Life", "Hugo", "Moneyball", "The Descendants", "Midnight in Paris", "The Help", "War Horse" si "Extremely Loud and Incredibly Close".
Pana acum "The Artist"a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, sapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociatiile de profesionisti din domeniu, dar si sase premii César.
Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun film a revenit filmului britanic "Discursul regelui/ The King's Speech".