(P) Sănătate și confort sub același acoperiș: Aer condiționat sau ventilator de cameră?

auchan
StirilePROTV

Temperaturile ridicate din sezonul estival ne fac să apelăm la tot felul de soluții pentru răcorirea casei.

Zilele caniculare sunt foarte greu de suportat, iar dacă afară nu avem de ales și trebuie să acceptăm căldura atunci când mergem la cumpărături sau la serviciu, în interior există posibilitatea de-a crea un climat plăcut. Cele mai simple variante sunt instalarea unui aparat de aer condiționat sau achiziționarea unui ventilator de cameră, fiecare opțiune cu avantajele și dezavantajele sale. Dacă vrei să beneficiezi de un confort sporit și un mediu sănătos în propria locuință, dar nu știi ce soluție să alegi, descoperă mai departe câteva aspecte care-ți pot fi de ajutor pentru a lua cea mai bună decizie.

Aer condiționat, mai multă răcoare în casă

 

Dacă ai pus jaluzele și draperii la ferestre sau încerci zilnic tot felul de trucuri pentru a face față căldurii și totuși te simți ca într-o saună nedorită, cel mai bine ar fi să montezi un aparat de aer condiționat. Este o investiție foarte utilă, iar pe piață găsești numeroase modele și tipuri de aparate, cum ar fi aer condiționat mobil, pe care-l poți muta dintr-o cameră în alta, aer condiționat cu inverter sau dublu split economic, ce permite atașarea a două unități interne la o singură unitate exterioară.

Aerul condiționat modifică rapid temperatura dintr-un spațiu închis, beneficiază de-o eficiență energetică ridicată și poate funcționa și ca dezumidificator. De asemenea, un astfel de dispozitiv previne deshidratarea, îmbunătățește calitatea aerului din locuință, reduce simptomele specifice astmului și reacțiilor alergice, scade riscul de insolație, mai ales că această reacție a organismului poate apărea și atunci când te expui unor temperaturi foarte ridicate, nu doar dacă stai în soare.

Operarea aparatului de aer condiționat se face foarte simplu, cu ajutorul unei telecomenzi prin care se reglează temperatura, timpul de funcționare sau ventilația aerului. Puterea dispozitivului de răcire a aerului este foarte mare, așa că poate fi instalat în orice spațiu, iar temperatura din interior se menține constantă într-un mod foarte simplu.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

La capitolul dezavantaje, menționăm faptul că un astfel de aparat contribuie la creșterea consumului de energie electrică, poate conduce la reacții alergice dacă nu este corect întreținut sau la apariția nevralgiilor în cazul în care nu este montat în mod corespunzător.

Ventilator de cameră, o briză de aer în zilele toride

 


O variantă mai ieftină față de aerul condiționat, ventilatorul de cameră poate îmbunătăți confortul termic al unei camere în zilele călduroase de vară. Este un aparat clasic ce salvează situația în lipsa unui aer condiționat, însă trebuie să știi că reprezintă doar o soluție pentru îmbunătățirea aparentă a confortului personal. Mai exact, acesta nu răcește și nu dezumidifică, dar pune pune aerul din cameră în mișcare și stimulează evaporarea transpirației, iar în acest mod permite organismului să-și regleze mai ușor temperatura internă.

Ventilatorul de cameră presupune investiții mici și costuri de exploatare reduse, poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta, are un consum energetic scăzut, iar modelele sunt variate și au mai multe trepte de funcționare. Ferestrele pot fi lăsate deschise în timpul funcționării pentru a asigura o mai bună ventilație și oxigenare a încăperii, dar astfel și căldura de afară va intra mai ușor în interior. Spre deosebire de aerul condiționat unde răcoarea se păstrează și după oprire, în cazul ventilatorului temperatura din cameră revine imediat la normal după ce a fost închis deoarece nu răcește aerul propriu-zis, ci doar dă senzația de răcoare prin ventilație. Totodată, aparatul nu produce efecte decât atunci când te afli în zona sa de acțiune și nici nu poți să-l lași pornit atunci când lipsești de acasă, așa cum ai face cu aerul condiționat.

Vara ne pune întotdeauna corpul la încercare din cauza temperaturilor ridicate. Alege cea mai bună soluție de răcorire, ca să poți depăși mai ușor episoadele caniculare. Un climat plăcut îți asigură confort și te poate ajuta să-ți desfășori activitățile zilnice într-un mediu curat și răcoros.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.