(P) Rolul tehnologiei în rutina ta de dimineață

p

Numeroase studii arată că modul în care ne începem ziua ne influențează în mod definitoriu stilul de viață.

Obiceiurile și ritualurile pozitive pe care ni le construim pot face din orice zi una mai bună și mai productivă. Evoluția tehnologiei a adus după sine numeroase beneficii, dar și multiple dezavantaje și întreruperi ale ritmului nostru zilnic. Cu toate acestea, dacă alegem să folosim inovația în mod inteligent și în beneficiul nostru, tehnologia ne poate ajuta enorm.

  1. Alarma de dimineață

Primul sunet pe care îl auzim la trezire este, de cele mai multe ori, alarma de dimineață. Aceasta poate suna de pe un accesoriu specializat sau chiar de pe smartphone-uri precum iPhone 11 sau iPhone 13. Dacă vrei, în schimb, un sistem mai avansat de analiză, poți să utilizezi un smartwatch sau o aplicație care interpretează în detaliu modul în care te odihnești, pentru ca mai apoi să poți optimiza timpul dedicat somnului. Ceasurile cu alarmă care au funcții avansate pot face din trezire o adevărată experiență revigorantă prin imitarea sunetelor melodioase din natură, care înlocuiesc cu succes alarmele zgomotoase care ne irită deseori.

  1. Sistemele de iluminare automatizate

Deși nimic nu se compară cu energia pe care ne-o oferă lumina naturală, în special pentru perioadele reci, recomandăm un sistem automatizat de repartizare a luminii. Becurile inteligente te pot ajuta să-ți construiești un spațiu armonios, în care lumina este plăcută și difuză pentru a te ajuta să-ți începi ziua într-un ritm mai puțin obositor. Cele mai multe sisteme inteligente de iluminare imită foarte bine lumina naturală și fac gradual tranziția între noapte și zi, somn și trezire.

  1. Termostatul smart

Temperatura camerei în care te afli e definitorie pentru confortul tău atât în timpul nopții, cât și la prima oră. O încăpere prea rece sau, dimpotrivă, cu o temperatură prea ridicată, îți poate afecta dispoziția și starea de bine. Un termostat inteligent ajustează temperatura la nevoile tale și, în plus, te poate ajuta să faci economii.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
  1. Asistența activată vocal

Acum că încăperea are temperatura perfectă, iar trezirea s-a făcut în mod plăcut, în ritmul tău, poți apela la asistență cu activare vocală. Cele mai cunoscute dispozitive de acest tip sunt Alexa și Google Home. La o simplă comandă, ai la îndemână un număr nelimitat de melodii perfecte pentru o dimineață energizantă, informații despre vreme sau citate motivaționale. Iar dacă ești focusat pe productivitate, poți trece rapid prin toate task-urile și videoconferințele pe care le ai în calendar, pentru a-ți începe activitatea în forță.

  1. Aparat de cafea inteligent

Aroma cafelei de bună calitate nu doar că te trezește instantaneu, dar îți și umple camera cu un miros plăcut, aromat. Cele mai noi generații de aparate de cafea pot fi programate din timp, pentru ca licoarea menită să-ți dea energie întreaga zi să fie la îndemâna ta la orice oră dorești.

  1. Oglinda inteligentă

Nici banalele oglinzi nu mai sunt ce au fost. Un adevărat pasionat de tehnologie nu va rata achiziția unei oglinzi inteligente, care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie doar printr-o simplă atingere. De la afișarea programului zilnic, până la transmiterea celor mai importante știri sau noutăți din tehnologie, oglinzile inteligente îți transformă rutina de dimineață într-o experiență educațională și informativă.

  1. Integrarea smartphone-ului în sistemele de acasă

Telefonul tău poate fi un adevărat centru de comandă pentru toate dispozitivele inteligente din casa ta. Prin aplicații dedicate, îl poți conecta la toate accesoriile pentru a construi un adevărat ritual de trezire, în care fiecare pas să fie bine organizat și programat. De la alarmă, lumini, temperatură, până la securitate, telefonul tău îți este un adevărat aliat în fiecare dimineață.

  1. Aplicațiile de fitness

Cu toții știm că o minte sănătoasă este mult mai productivă într-un corp la fel de sănătos. Este extrem de important să integrezi exercițiul fizic în rutina ta de dimineață. Aplicațiile special dedicate pot ține cont de caloriile consumate, intensitatea ritmului cardiac sau numărul de pași, pentru a-ți începe ziua cu o infuzie de energie.

  1. Draperiile inteligente

Pentru a te asigura că lumina din cameră este perfectă, în afară de sistemele inteligente de iluminat, mai ai la îndemână și draperiile care se pot ajusta automat pentru a construi o ambianță numai bună pentru o trezire ușoară. În funcție de condițiile de afară și de momentul zilei, draperiile inteligente lasă lumina naturală să pătrundă gradual în încăpere.

  1. Sistemele de securitate avansate

O trezire liniștită începe cu sentimentul de siguranță. Indiferent cât de avansate îți sunt gadgeturile din casă, este important să investești într-un sistem de securitate performant, care comunică informațiile direct către smartphone-ul tău. Somnul este mai dulce atunci când știi că toate ușile sunt securizate, alarma este pornită, iar feed-ul camerelor de filmat se află la un tap distanță.

Obiceiurile bune precum exercițiul fizic sau hrana sănătoasă se construiesc în timp și se pot pierde cu ușurință în rutina cotidiană, dar tehnologia este aici pentru a ne ajuta să avem un stil de viață echilibrat și productiv. Este alegerea noastră dacă o folosim în mod util prin aplicații și dispozitive inteligente sau dimpotrivă, lăsăm utilizarea acesteia să ne perturbe ritmul și programul zilnic. Decizia este, ca de obicei, la noi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.