(P) Intuiție sau analiză statistică – care element este mai important pentru pronosticurile sportive

p

De la plasarea primului pariu sportiv în 1635 și până în 2024, piața de profil a ajuns la o cotă de 155.5 miliarde de dolari.

Pe lângă pariurile plasate în agențiile terestre, pariorii au la dispoziție numeroase site-uri unde pot paria pe aproximativ 50 de discipline sportive, dar și pe alte opțiuni. Printre acestea se numără evenimentele muzicale, cinematografice, politice și de altă natură.

În general, șansele de câștig la pariuri pot fi influențate în favoarea pariorului într-un procent de până la 60%. Pariorii au la dispoziție numeroase statistici despre sportul și evenimentul pe care intenționează să parieze. În plus, aceștia pot să urmărească în direct, prin streaming video, evenimentul selectat pentru pariere. Cu toate acestea, unii dintre pariori consideră că nu analiza statistică este importantă, ci intuiția.

Cum influențează intuiția plasarea de predicții pe sporturi

„Al șaselea simț” înseamnă urmarea propriilor instincte atunci când vine vorba despre plasarea unui pariu sportiv. Pariorul își va baza pronosticul fie pe presupunerile proprii, fie pe anumite informații legate despre evenimentul pe care va paria, care nu sunt cunoscute tuturor. Presentimentele legate de desfășurarea anumitor evenimente și producerea rezultatelor cotate de către operatorii de pariuri pot funcționa în cazul pariurilor live.

Bineînțeles, există și sfaturi utile, cum ar fi biletul zilei. Dar pariorul poate crede mai mult în intuiția sa atunci când urmărește transmisiunea evenimentului. Intuiția ar putea funcționa dacă nu ar fi influențată de eroarea jucătorului, de prejudecățile și preferințele acestuia și dacă operatorii de pariuri nu ar utiliza instrumente precise pentru calcularea cotelor alocate evenimentelor sportive.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
Care este rolul analizei statistice la pariurile sportive

Analiza statistică ajută la creșterea nivelului de acuratețe a pronosticurilor plasate de parior. Implică date colectate despre eveniment, informații din multiple resurse oficiale și alte tipuri de date care ii conferă pariorului mai multe șanse de plasare a unui pronostic fiabil. Mai mult decât atât, pariorul poate să identifice anumite anomalii și valori aberante, care nu au fost luate în calcul ori au fost ignorate la calcularea cotelor.

Această metodă le permite pariorilor să realizeze analize de regresii, diverse grupări de caracteristici și modele legate de performanță, consultarea datelor pe un termen îndelungat, cuantificarea probabilităților și comparații ale propriilor rezultate cu cele ale operatorilor de pariuri.

Există aplicații care pot simplifica analiza datelor, ținând cont însă și de noutățile legate de eveniment. Spre deosebire de intuiție, analiza pronosticurilor sportive implică multă muncă și alocarea de resurse. Însă, la final, valorificarea predicțiilor este mult mai bună în cazul celor care se bazează pe analiză.

Intuiție sau analiză – pe ce să mizezi atunci când pariezi

Majoritatea pariorilor își doresc să plaseze cât mai multe pronosticuri câștigătoare, din dorința ca hobby-ul lor să fie și unul profitabil. Pentru a ajunge să obții profit la pariurile sportive, procentajul predicțiilor plasate trebuie să depășească 52.4% din totalul pronosticurilor plasate. Iar acest lucru înseamnă fie o intuiție fenomenală, fie o documentare excepțională.

Operatorii de pariuri evaluează evenimentele din ofertă și în baza probabilității producerii rezultatelor, aceștia vor stabili cote cu valori diferite pentru acele evenimente sportive. De aceea, înainte de a plasa un pariu este de mare ajutor să iei în considerare și valoarea cotelor acordate de operatori respectivelor evenimente.

În cazul în care vei merge pe intuiție, cotele operatorului îți vor oferi o bază de raportare corectă. Același lucru se întâmplă și când ești un parior dedicat analizei statistice. Desigur, dacă vrei să mergi împotriva curentului, bazându-te pe „al șaselea simt” poți să optezi pentru cotele cu o valoare mai mare. Iar dacă vrei certitudini, atunci orientează-te către cotele mai mici, care indică o probabilitate mai mare de producere a evenimentului pariat.

Procentajul de 60% șanse reale pentru valorificarea pariurilor implică folosirea analizei informațiilor despre evenimentul pe care se pariază. Numai 13.5% dintre cei care pariază au ajuns la nivelul de 52.4% pariuri reușite, care le garantează succesul. Cu toate acestea, la pariurile sportive nu este vorba numai despre intuiție ori analiză sportivă. În anumite cazuri, acestea chiar pot fi combinate în mod reușit.

Oricare ar fi decizia ta, atât timp cât te distrezi responsabil, înseamnă că ai ales în mod corect. Pentru că, pariurile sportive reprezintă o sursă de testare atât a intuiției, cât și a capacității de analiză a informațiilor despre evenimentele din sporturile preferate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.