iLikeIT. "Facebook stie unde locuiesti". Ce dezvaluie despre tine aplicatiile pe care le instalezi pe telefon

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Sambata 13 Februarie 2016 14:41
Categorie: Smart things

Seful Facebook si-a propus sa conecteze toti oamenii de pe planeta, inclusiv pe cei care nu au inca internet. Vreo 5 miliarde mai exact in urmatorii ani.

Reteaua lui Mark Zuckerberg este o afacere care traieste conectand toti acesti oameni. Ce dam la schimb atunci cand folosim Facebook, aflam de la George Buhnici si de la invitatul sau, Alex Negrea, consultant social media.

Nearby Friends este o functie activa de putin timp si iti arata care dintre prietenii tai sunt prin apropiere. Avantajul tau e ca stii unde iti sunt amicii, iar cel al Facebook e ca stie tot timpul unde esti astfel ca poate targeta mai bine reclamele. Cand activezi aceasta optiune, reteaua sociala o sa stie mai tot despre adresa ta, locurile in care mergi si asa mai departe. Iar de aceasta urmarire nu poti scapa – odata ce o activezi, Facebook stie unde locuiesti. Exista si alte aplicatii similare, cum ar fi Swarm, insa in final toate vor ajunge sa ne urmareasca, deoarece miza este monetizarea.

Facebook Messenger este o alta aplicatie foarte folosita – dar cand lasi toate notificarile active, Facebook o sa stie unde esti si o sa iti scaneze mesajele, ca sa afle cat mai multe despre tine. Pe de alta parte, cu cat stie mai multe despre noi, Facebook promite ca o sa ne ofere reclame mai potrivite cu preferintele noastre. Iar daca vrei sa afli tot ce stie Facebook despre tine, trebuie doar sa intri pe pagina despre „politica de date” a companiei.
 

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori.

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori. "Vrem sa reusim sa-i conectam pe toti"

fifa 18

iLikeIT a testat FIFA 18 înainte de lansarea care va avea loc săptămâna viitoare

iLikeIT. Cum trebuie să arate electrocasnicele în 2017: ecrane touchscreen și internet

iLikeIT. Ce telefoane bune s-au lansat la IFA Berlin, ca alternative la noile iPhone

iLikeIT. Câțiva români au înfiinţat un start-up care ne învaţă să mâncăm sănătos

Guess Who a povestit la iLikeIT cum a fost realizat clipul de animație ”Cupidon”, care este viral pe Youtube

iLikeIT. Jocul săptămânii: Players Unknown Battleground

telefoane

iLikeIT. Cum se compară cele mai bune telefoane cu Android ale momentului