Gadget-urile anului 2017: Aplicația care scanează interiorul corpului uman

Ultimul update: Joi 21 Decembrie 2017 11:02
Data publicarii: Joi 21 Decembrie 2017 08:10
Categorie: Smart things

Aruncăm acum o privire la gadget-urile anului 2017. Tehnologia a progresat în toate domeniile și ne face viața mai ușoară - de la îngrijire personală, la electrocasnice şi produse pentru animale.

 

Realitatea virtuală şi-a sporit, de asemenea, popularitatea, în timp ce în Suedia a început să se poarte cipul!

În materie de tehnologie, primul mare eveniment în calendarul anului 2017 a fost târgul CES, din Las Vegas, unde s-au remarcat gadgeturile precum peria inteligentă sau electrocasnicele venite parcă din viitor. Acestea comunica între ele, dar şi cu utilizatorul.

Nicole Scott, jurnalist Mobile Geeks:"În curând, întregul nostru ecosistem va fi permanent conectat."

Şi îmbrăcămintea se împleteşte tot mai mult cu tehnologia. La târgul de profil din Berlin, a fost prezentată o ţinută care se pune în mişcare atunci când cel care o poartă e stresat.

Bucătăriile inteligente ar putea revoluționa modul în care gătim

Un alt exemplu este tricoul inteligent, care poate să comunice cu o aplicaţie de pe telefonul mobil ca să-ţi arate corpul uman din interior.

Pe de altă parte, în Suedia, au fost lansate anul acesta două iniţiative pe bază de cip. Angajaţii unei companii au acceptat să poarte cipuri, ca să nu mai umble mereu cu legitimaţia după ei şi ca să-şi poată comandă cafeaua cu o simplă mişcare de mână. Iar compania suedeză de căi ferate a fost de acord să primească pasagerii şi pe bază de cip, ca alternativă la biletul convenţional.

La Londra în schimb, un magazin le permite clienţilor să facă plata cu degetul. Aparatul foloseşte un sistem biometric, iar acesta citeşte felul în care sunt aşezate vasele de sânge sub piele.

Nici realitatea virtuală nu a rămas în umbră. A sporit senzaţiile țări în diferite parcuri de distracţie din lume - de pildă, acest montagne-russe, foarte popular, din Copenhaga. Două noi experienţe ce folosesc realitatea virtuală sunt de anul acesta şi la dispoziţia turiştilor care vizitează turnul Shard, din Londra.

Tehnologia susţine şi eforturile celor care luptă pentru conservarea planetei. La Festivalul Luminilor din Berlin, a fost inaugurată o alee interactivă, care înmagazinează energie de la soare şi îşi schimbă culorile în funcţie de paşii trecătorilor.

Facebook va introduce o nouă funcție. Beneficiile de care se vor bucura utilizatorii

Facebook va introduce o nouă funcție. Beneficiile de care se vor bucura utilizatorii

CES 2018

iLikeIT. Topul noutăților lansate la CES 2018, făcut de George Buhnici

Primul magazin din lume fără case de marcat, deschis de Amazon, în SUA

iLikeIT. Razer Phone, telefonul conceput special pentru gameri

Biserica unde enoriaşii care nu au cash pot face donaţii cu cardul

Schiurile cu microcipuri și vibrații, testate gratuit la Predeal: ”Sunt mult mai stabile”

Facebook va permite utilizatorilor să determine ce surse sunt de încredere

Mark Zuckerberg

Zuckerberg: Facebook va promova ştirile de calitate, publicate de surse pe care comunitatea le consideră de încredere