Barcelona – Sagrada Familia, Gaudi, Picasso, Camp Nou. Dar nu numai….

Barcelona

Lasam vorbele mestesugite pe seama ghidurilor de tot felul pe care sigur le gasiti in librarii sau la tarabe. E adevarat, insa, ca orasul asta isi merita miile de pagini scrise pentru ca e neasteptat de exotic.

 

Ce mi-a placut mie cel mai mult la Barcelona a fost clima. Si de Craciun a fost cald, erau 14-15 grade Celsius, ceea ce m-a facut foarte fericita. Vara, insa, poate fi sufocant.

Avertisment: In caz ca vreti sa mergeti de Craciun, trebuie sa va avertizez ca atmosfera nu e tocmai vesela, catalanii stau in casa de Craciun, strazile sunt aproape goale si multe magazine sau muzee sunt inchise.

Transport
Majoritatea companiilor aeriene (low-cost sau nu) au curse spre Barcelona. Calatoria dureaza cam 2 ore. Exista oferte de transport si cu autocarul, calatoria dureaza intre 36 si 42 de ore.

Citește și
florenta
Sub soarele Toscanei
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

De la aeroportul El Prat pana la Placa Catalunya exista un autobuz special. Biletul costa 4,25 euro de persoana. Programul este in general pana la ora 01.00, insa puteti afla mai multe se de pe site-ul oficial (cautati Aerobus).

SFAT IMPORTANT: Cumparati BARCELONA CARD. Aveti transportul gratuit pe orice mijloc de transport (mai putin autobuzele turistice) si reduceri de pana la 30% la muzee, spectacole, restaurante. Cardul poate fi cumparat pe 2, 3, 4, 5 zile. La cel de 5 zile exista cu siguranta o calatorie gratis cu yachtul pe mare. Se poate cumpara de la orice Tourist Center sau online.

Metroul sau autobuzul sunt mijloace de transport de baza si leaga majoritatea obiectivelor turistice ale orasului. (Harta metroului din Barcelona)

Cazare

Hosteluri se gasesc mai ales in apropierea principalului bulevard turistic, Rambla. Tot aici se gasesc foarte multe hoteluri "Low-budget".

Multi turisti aleg sa inchirieze un apartament, insa dezavantajul aici e ca proprietarul cere mereu o garantie (2-300 de euro), bani care sunt inapoiati la plecare.

Cateva linkuri utile:

www.booking.com

Euroflat Barcelona Apartments (in romana)

www.barcelonapoint.com

www.apartmentsramblas.com

Ce vizitam

Sagrada Familia
Intrarea costa 11 euro pentru adulti/individual, 10 euro cu Barcelona Card. Nu este inclusa urcarea cu liftul pana in turnuri. Interesant de vazut: proiectiile din muzeul Sagrada, in mai multe limbi straine, de unde poti afla lucruri interesante despre ce se afla in spatele acestei constructii impresionante.

Casa Milla (La Pedrera) - 9,5 euro biletul. Si aici e reducere cu Barcelona Card. Pentru admiratorii lui Gaudi, este un obiectiv important dupa Sagrada Familia si Parc Guell.

Barri Gotic – din Placa Catalunya, pe Rambla, pe stanga e cartierul vechi al Barcelonei cu stradute inguste si case inalte, vechi, si piatete unde artistii amatori isi expun lucrarile. In zona se afla cele mai multe hosteluri.

Parc Guell – in parc se afla si Casa Memoriala Gaudi. Centrul parcului este locul preferat al turistilor. Ce stiu putini turisti este ca in Parc Guell exista o alee care urca pana in varful dealului de unde se poate vedea intreg orasul, in toata splendoarea.

Muzeul de ceara - biletul de intrare - 10 euro
Dureaza cam o ora sa faci turul, dar merita chiar daca nu toate personajele sunt foarte reusite. Atmosfera este unica pentru ca in fiecare spatiu fundalul sonor este special.

L’Aquàrium de Barcelona - biletul este 17 euro, dar poti beneficia de reducere daca esti student sau elev - 12 euro. Se accepta chiar si legitimatii de presa, iar in cazul asta iti fac reducere de 2 euro. Era reducere si pentru persoanele trecute de 60 de ani -14 euro. Pentru cineva care iubeste lumea acvatica e un loc superb, care trebuie sa fie pe lista obiectivelor turistice.

Muzeul Picasso - e situat pe strada Carrer Montcada. Pretul unui bilet era de 11 euro. In fiecare duminica, insa, in intervalul 3-7 pm intrarea este gratuita. Aici nu este permis sa fotografiezi.

Poble Espanyol – orasul spaniolilor din Barcelona. Casele impunatoare in stil spaniol sunt foarte bine conservate. La parterul cladirilor sunt multe magazine de suveniruri si restaurante sau baruri.

Fantana Magica – aproape de Placa Espanya. Spectacol de culoare si muzica, dupa ora 8 seara. Programul difera in functie de sezon, vara “reprezentatiile” sunt mai numeroase.

Cetatea de la Mont Juic – fosta garnizoana, ocupata de nazisti in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial

Muzeul Parfumurilor – intrarea se face printr-un magazin de parfumuri de pe Passeig de Gracia. Este foarte mic, dar cochet. Se regasesc chiar si sticlute de parfum din Romania de acum 20-30 de ani. Intrarea e 2 euro.

Camp Nou – poti intra in vestiarele echipei FC Barcelona, in sala unde se organizeaza conferinte de presa, in muzeul Camp Nou. In decembrie 2007 puteam sa facem poze cu cupa castigata de echipa la Cupa Campionilor Europeni din 1992.

Unde mancam si cu ce pret

Restaurantele de pe Rambla sunt destul de ofertante, insa si destul de scumpe, avand in vedere ca acolo se concentreaza marea masa a turistilor care vin la Barca.

Mai exista si restaurantele all-you-can-eat unde o masa costa 13 euro pe Rambla sau 10 euro in Plaza Espagna.

Un pahar mare de sangria poate sa coste intre 8-9 euro, iar o carafa potrivita 19 euro. Paella - de la 10 - 17 euro, foarte bune in Barceloneta. O salata de ton poate costa 4 euro, iar una de pui, foarte buna, 6,5 euro. Scoicile costa in jur de 8 euro.

Berea in bar costa de la 2,50 - 3,50, 3,70 euro, depinde de loc.

Unde ne distram

In Port Vell, pe langa mall-ul MareMagnum, exista si cinema 3d si IMAX.

Hard Rock Café poate fi o alegere buna si daca vrei sa mananci. Cam scump totusi: 11,8 - 13 euro un pahar de cocktail (mojito, kaypirinia).

In majoritatea cluburilor, intrarea costa in jur de 10 euro in care este inclusa o bautura.

Cateva recomandari:

Sala Apolo - pe Carrer Nou de la Rambla
Sala Bikini - este un loc recomandat pentru straini
Razzmatazz, pe Almogavers, 122, se ajunge cu metroul: Marina (linia rosie L1) sau Bogatell (linia galbena, L4)

JazzSi Club

Shopping

El Corte Ingles (placa Catalunya), magazinele din Barri Gotic, MareMagnum mall in Port Vell. Ca peste tot in Europa de Vest, reducerile sunt semnificative, poti gasi haine la moda chiar cu 2-3 euro.

 Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Viena: intre ursi polari, lei, wursti si o seara la opera
Viena: intre ursi polari, lei, wursti si o seara la opera

Scena balurilor grandioase, Sisi, ritmul lui Strauss, trasuri si cai, tramvai, gradini de flori, parfum antic, ce merita-ncercat. Nu in ultimul rand, o viata de calitate. Viena este, cu siguranta, un oras in care ti-ai dori sa locuiesti.

Sub soarele Toscanei
Sub soarele Toscanei

“Sa vezi Napoli si-apoi sa mori! ” spune o vorba veche a italienilor. Sincer, nu stiu exact cum arata casele mafiotilor, sper sa ajung pe acolo, caci sunt convins ca au farmecul lor aparte.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.