Lupta pe fata intre taberele din PDL.Blaga va candida impotriva lui Basescu

Vasile Blaga

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga isi pregateste terenul pentru candidatura la sefia PDL. Conform unor surse din partid, Blaga este hotarat sa participe la cursa pentru functia cea mai inalta din partid.

Gandul: "Totul se joaca acum in PDL si se joaca dur. Daca Blaga va candida, va candida nu impotriva lui Boc, ci a lui Basescu", a descris situatia un vicepresedinte pedelist pentru gandul. Blaga isi anuntase voalat intentia de a candida inca din octombrie anul trecut, intr-un interviu pentru gandul. "Daca lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor din partid, voi candida", spunea atunci fostul ministru de Interne. Dupa inlaturarea sa de la sefia MAI in urma disputelor cu presedintele Traian Basescu pe tema mitingului politistilor, Blaga si-a pregatit cu grija candidatura din postura de secretar general al partidului, de unde a avut timp sa discute pe indelete cu sefii de organizatii si sa incerce sa-i atraga de partea sa. 

Cel mai probabil, Emil Boc va fi cel care-l va contracandida pe Blaga . Si asta nu pentru ca premierul si-ar mai dori sa aiba inca un mandat la sefia PDL, ci din cauza presiunilor pe care Traian Basescu le-ar face asupra sa. Surse din partid spun ca presedintele a incercat, in ultimul an, fara succes sa gaseasca un nou sef de partid si de guvern. Atentia lui Basescu s-a indreptat intai spre primarul Aradului Gheorghe Falca si apoi catre ministrul de Externe Teodor Baconschi, insa si-a dat seama ca niciunul nu va avea forta necesara sa-l invinga pe Blaga. In calculele facute de Cotroceni intra si faptul ca o schimbare de guvern, necesara daca Boc se retrage de la sefia PDL, este anevoiasa in climatul politic actual.

Evenimentul Zilei: Cum a jucat PDL la imagine in "cazul Pasat"imagine  Democrat-liberalii nu au reusit, ieri, sa se mobilizeze suficient la votul propunerii de arestare a colegului Dan Pasat. Au jucat astfel sedinta Comisiei Juridice pentru cateva puncte in plus la imagine. Desi in sala erau 12 deputati ai puterii, cererea de incuviintare a PDL-istului a trecut cu doar 10 voturi "pentru", adica numarul de parlamentari prezenti la sedinta din partea opozitiei. Astfel, propunerea de arestare a fost votata favorabil fie numai de deputatii PSD, PC si PNL, fie mai multi deputati ai puterii au trecut peste sfatul lui Basescu catre Pasat de a da piept in piept cu justitia si au votat "impotriva". Potrivit surselor din randul deputatilor juristilor, cel putin trei reprezentanti ai puterii ar fi votat impotriva incuviintarii arestarii: Mircea Grosaru, de la minoritati, Eugen Nicolicea, independent, si Máté András-Levente, UDMR. In spatele usilor inchise si a votului secret, solicitarea procurorilor a trecut la limita, rezultatul fiind chiar contestat de reprezentantii PSD, PC si PNL.

Adevarul: Coruptii nostri sunt mai buni. Azi: PDL Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a votat impotriva cererii DNA de arestare a deputatului Dan Pasat. Seful Comisiei, Daniel Buda (PDL), a anulat abtinerile ca sa salveze onoarea partidului. In favoarea cererii DNA de arestare preventiva au votat 10 deputati, din 22 prezenti, opt au fost impotriva, iar patru s-au abtinut. Cele patru abtineri au fost insa declarate nule. Potrivit unor surse din comisie, in favoarea arestarii au votat opt parlamentari ai Coalitiei si doi liberali, PSD a votat impotriva arestarii, in timp ce patru deputati din Coalitie s‑au abtinut. Totusi, dupa ce abtinerile au fost considerate voturi nule, comisia a trimis plenului, care ia decizia finala, recomandarea de aprobare a arestarii. Liderul grupului PDL din Camera, Mircea Toader, a venit personal la sedinta, flancat de 12 deputati ai Coalitiei. Din partea Opozitiei au fost prezenti zece deputati. Teoretic, cei 12 deputati ai Coalitiei erau suficienti pentru aprobarea arestarii preventive pentru care era necesara majoritatea simpla.

Citește și
Salon spital
MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile
Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Inlocuitorul lui Anania. Cine va fi mitropolit al Ardealului
Inlocuitorul lui Anania. Cine va fi mitropolit al Ardealului

Trei ierarhi i-ar putea succeda lui IPS Bartolomeu: unul a fost acuzat de legaturi cu Securitatea, altul cu un grup de meditatie transcendentalista, iar celalalt este considerat lipsit de experienta.

MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun
MS inchide gaurile negre ale sistemului sanitar. Sindicatele se opun

Romania ramane doar cu jumatate dintre spitale, mai exact cu 250. Acest lucru nu este o pacaleala, desi decizia, va intra in vigoare de la 1 aprilie.

Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare din Romania
Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare din Romania

Reprezentantii industriei alimentare spun ca pana la toamna nu ar trebui sa existe motive de scumpire, chiar daca eventualitatea unei crize a alimentelor a fost invocata si pe plan local. Singura exceptie este uleiul, care s-ar putea scumpi cu circa 30%.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.