09.09.09 - Noroc sau ghinon? Afla aici!
Miri, mirese, oameni de afaceri si producatori de filme au sarbatorit in felul lor ziua de 9.09.2009!
Este singura data pana in 01.01.01 (2101) cand o singura cifra se repeta intr-o zi calendaristica.
De exemplu, in Florida, funtionarii publici au avut oferte pentru... nunti. Astfel, americanii au putut sa-si uneasca destinele la pretul special de numai 99,99 de dolari.
Nici creatorii iPod-ului, cei de la Apple, nu au ramas indiferenti zilei de 9 septembrie. De obicei, joia era ziua in care lansau pe piata noi produse, dar cum au vrut sa profite de magia cifrei noua, au tinut miercuri evenimentul.
Iar compania de film Focus Features lanseaza miercuri filmul de animatie "9", despre Apocalipsa.
Magia matematicii
Numerologii moderni cred ca fiecarei cifre poate sa ii fie atribuita o semnificatie mistica si ca fiecare produce un alt fel de energie. Mai mult decat atat, combinatiile dintre cifre pot influenta, cred ei, viata oamenilor.
Ca ultima cifra, noua are o semnificatie aparte. In sensul pozitiv poate sa fie asociata cu iertarea, compasiunea si succesul. Dar poate sa insemne si aroganta si egocentrism.
Desi cei care studiaza numerologia sunt deseori discrediati, au un predecesor faimos. Pitagora, matematicianul grec si tatal faimoasei teoreme, ar fi popularizat la randul sau credinta in magia numerelor. El a spus ca noua are o semnificatie speciala printre cifre si o energie unica.
Astfel, daca inmultesti noua cu orice cifra, iar numarul rezultat este formata din doua cifre, suma dintre ele va fi noua. ( 9x3=27; 2+7=9)
Iar daca inmultesti noua cu orice numar format din doua, trei sau patru cifre suma dintre cifrele rezultatului va da in final tot noua. (9x62 = 558; 5+5+8=18; 1+8=9)
In plus, noua septembrie este a 252 -a zi a anului. 2+5+2=9
A iubi sau a nu iubi cifra 9
Si chinezii si japonezii cred in puterea cifrei noua. Numai ca parerile lor sunt la poluri opuse.
La chinezi noua este considerat norocos. Aparea in mod frecvent gravat pe cladiri si brodat pe rochii, in general reprezentat de noua dragoni.
Japonezii, in schimb, nu ar fi purtat nici in ruptul capului o roba cu noua dragoni.
In japoneza, pronuntia cuvantului "noua" seamana foarte mult cu pronuntia cuvantului "suferinta", asa ca este considerat de rau-augur. Astfel ca japonezii nu ar sta nici in ruptul capului in camera noua a unui hotel sau spital, iar arhitectii au eliminat deja cifra din numerotarea apartamentelor.