Liviu Dragnea, la "Dupa 20 de ani": Cetatenii din Pungesti pun presiune pe 20 de milione de oameni

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea a declarat la Dupa 20 de ani, intr-o discutie despre gazele de sist, ca 200 de oameni din Pungesti, care sunt mintiti de preotul din sat sau de ONG-uri din Vaslui, incearca sa blocheze accesul a 20 de milioane de romani la dezvoltare.

"Ar putea sa vina venituri din pamant, dar nu le lasa oamenii din Pungesti. Cei 200 de oameni nu lasa pe ceilalti 20 de milioane sa ne dezvoltam", a spus Dragnea.

Vicepremierul a declarat, de asemenea, ca este vorba despre o presiune pusa pe 20 de milioane de romani.

"Cetatenii din Pungesti si cei care ii ajuta pun presiune pe 20 de milioane de romani", a spus Dragnea.

Intrebat daca este pentru gazele de sist, vicepremierul a raspuns: "Categoric, categoric".

Citește și
Liviu Dragnea, Victor Ponta
Ponta sustine ca nu s-a implicat in alegerile de la LPF, dar ca "era timpul unei schimbari"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Cateva sute de oameni, pe care nu-i condamn, care sunt mintiti, incearca sa blocheze accesul statului roman si a celor 20 de milioane de romani la dezvoltare, inclusiv pentru ei", a spus Dragnea.

Intrebat cine ii minte pe acei oameni, Dragnea a raspuns: "Pai preotul din sat, alti oameni de la diferite ONG-uri din Vaslui, din Barlad, de acolo din zona".

El a adaugat ca autoritatile locale au relatat, de asemenea, despre diversi tineri care vin din zone care nu au nicio legatura cu Vasluiul sau Pungestiul.

Potrivit lui Dragnea, decizia privind gazele de sist ar trebui luata printr-un dialog presedinte-premier-Guvern, in folosul tarii, lasand la o parte toate divergentele.

In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritati pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

In 14 octombrie, localnicii din Silistea au protestat in fata perimetrului din comuna Pungesti, unde compania Chevron si-a adus primii specialisti cu care sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei unde va fi amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Reprezentantii companiei Chevron si-au retras, in aceeasi zi, specialistii de pe suprafata de teren detinuta la Silistea, fara ca acestia sa mai revina in zona.

Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a anuntat, ca explorarea gazelor de sist de la Pungesti se suspenda pana cand siguranta angajatilor firmei, a constructorilor si a comunitatii va fi asigurata si, totodata, pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie sunt cele mai bune.

Consilierii locali din Pungesti au decis interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist la o zi dupa protestele care au avut loc la Silistea, unde Chevron intentiona sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei pe care vrea sa-si amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist din Romania.

Hotararea a fost trimisa spre validare Prefecturii, insa institutia a retrimis-o consilierilor din Pungesti sa o revoce, lucru care nu s-a intamplat.

Sinteza declaratiilor lui Liviu Dragnea:

-La finalizarea acestui proces, vom stii daca mai putem vorbi de democratie. Sunt acuzat ca am trimis niste SMS-uri pe care nu le-am trimis. Nu cred ca se poate pune problema ca cineva complet nevinovat sa mearga la inchisoare. Am in spate 7,4 milioane de oameni. Daca trebuie sa platesc pentru ei, sunt onorat.

- Nu cred ca, pentru PSD, Crin Antonescu, reprezinta un pericol, ca presedinte al Romaniei.

-Oamenii din zonele cu gaze de sist vor avea acces la un stil de viata foarte ridicat. In America, in Polonia, n-au fost cutremure, nu s-a crapat pamantul, n-a murit nimeni. Ba, mai mult, America s-a reindustrializat.

Cand am avizat proiectul privind Rosia Montana, n-am facut-o cu ochii inchisi. Cred ca e vorba de o metroda care nu comporta riscuri. Daca in Suedia se poate, la noi de ce nu s-ar putea?

- Sunt categoric "pentru" gazele de sist. Cateva sute de oameni, mintiti, incearca sa blocheze accesul statului la dezvoltare.
Exist riscul ca, in cativa ani de zile, sa nu mai avem gaze de exploatat. 20 de ani trec ca maine.

- PNL-ul nu a vrut sa descentralizam Politia, desi pentru Politie era mai bine. Nu s-a dorit nici cu porturile. Vorbim de porturi mici, nu de Constanta.

-  Cetatenii din Pungesti ,si cei care ii ajuta, pun presiune pe 20.000.000 de romani. Aceasta nu este descentralizare.

Descentralizarea nu inseamna nimic rau. Institutiile care se descentralizeaza vor intra in supravegherea oamenilor, mai aproape de ei.
Urmatorul pas important va fi sa incepem sa construim Ghiseul Unic, care poate functiona doar daca toate institutiile colaboreaza intre ele.
Cetatenii vor capata aceasta putere fireasca, se va putea exercita democratia participativa.

- Cred ca Biserica este o institutie care trebuie ajutata si intarita. Eu nu sunt de acord sa punem impozit pe credinta. Eu nu stiu ca biserica face afaceri. Stiu doar ca e o institutie importanta pentru mine si pentru familia mea.

 - Cei 7 eurocenti la carburant se duc direct in autostrazi. In functie de incasari, am putea finanta si celelalte drumuri.

- Am crescut rata de absorbtie a fondurilor europene, de la 7 la 27%. Anul viitor estimam o absorbtie de 5 miliarde de euro. Vom finaliza aproape 2000 de proiecte de infrastructura, alimentari cu apa, canalizare, baze sportive.

Despre buget si descentralizare, exploatarea gazelor de sist si zonele de investitii – acestea vor fi cateva dintre subiectele care vor fi dezvoltate de Cristian Leonte si jurnalistii Claudiu Pandaru (director editorial Gandul.info) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea, duminica, de la 10:00, la “Dupa 20 de ani”.

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice va explica pentru telespectatorii Pro Tv care sunt planurile de investitii ale ministerului pe care-l conduce si cum va fi folosit bugetul aprobat si care totodata a inregistrat cea mai mare crestere.

De ce platim o taxa suplimentara pe carburant si unde vor merge banii colectati? Liviu Dragnea va raspunde la aceasta intrebare duminica, la “Dupa 20 de ani”, cand va explica si care a fost implicarea sa in schimbarea sefului Federatiei Romane de Fotbal, Mitica Dragomir.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Nu punem impozit pe credinta". De ce nu vrea Dragnea sa taxeze afacerile Bisericii

Vicepremierul Liviu Dragnea este invitatul emisiunii "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica de la ora 10.00, la Pro TV.

Ponta sustine ca nu s-a implicat in alegerile de la LPF, dar ca
Ponta sustine ca nu s-a implicat in alegerile de la LPF, dar ca "era timpul unei schimbari"

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca miercuri seara a plecat cu premierul Victor Ponta de la Guvern la el acasa, in apartamentul pe care il are inchiriat, dupa care au mers la un restaurant din apropiere si au baut "impreuna" o cafea.

Liviu Dragnea si Valeriu Lazar au semnat contractul de finantare pentru gazoductul Iasi-Ungheni
Liviu Dragnea si Valeriu Lazar au semnat contractul de finantare pentru gazoductul Iasi-Ungheni

Vicepremierul roman Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale, si vicepremierul moldovean, Valeriu Lazar, ministru al Economiei, au semnat, joi seara, la Bucuresti, la sediul MDRAP, contractul de finantare pentru gazoductul Iasi-Ungheni.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.