Ponta sustine ca nu s-a implicat in alegerile de la LPF, dar ca "era timpul unei schimbari"

Liviu Dragnea, Victor Ponta

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca miercuri seara a plecat cu premierul Victor Ponta de la Guvern la el acasa, in apartamentul pe care il are inchiriat, dupa care au mers la un restaurant din apropiere si au baut "impreuna" o cafea.

"Eu cu domnul Victor Ponta ieri (miercuri - n.r.) am avut disscutii de dimineata - nu, cam de la 12.00 - pana seara tarziu la Guvern, impreuna cu domnul Voinea si domnul Chitoiu, cu fiecare ministru despre fila de buget aferenta ministerului respectiv, dupa care am plecat cu premierul, recunosc si imi asum, chiar la mine acasa", a precizat Dragnea.

"Am fost intr-adevar aseara la mine acasa, dupa care am fost la un restaurant la 50 de metri de apartamentul pe care il am inchiriat, am baut o cafea impreuna si am plecat, ulterior. Nu imi aduc aminte sa fi fost implicati in alte lucruri", a spus Dragnea.

Totodata, el a aratat ca saluta noua alegere de la Liga Profesionista de Fotbal si ca spera ca echipa nationala a Romaniei sa se califice la Campionatul Mondial, la turneul final din Brazilia.

"Dar eu nu pot decat sa salut noua alegere de la Liga Profesionista de Fotbal si sper si eu ca multe milioane de romani ca echipa nationala a Romaniei sa se califice la Campionatul Mondial, la turneul final din Brazilia, sa avem o echipa nationala si un fotbal in Romania mult mai bun", a spus Dragnea.

Citește și
Ponta, Gino
Replica misterioasa a lui Ponta dupa victoria lui Gino: "Deci, a cazut Mitica, cred ca pica si ..."
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Mitica Dragomir, potrivit caruia schimbarea sa a avut la baza o implicare politica, precum si faptul ca Dragomir i-a evocat numele sau si al premierului, despre care a spus ca ar fi "lucrat bine", Dragnea a spus ca nu poate fi decat multumit de aprecierea lui Dragomir.

"A fost schimbat, astazi, domnul Dragomir? Daca a fost schimbat, inseamna ca nu a mai avut suficienta sustinere. Eu nu pot sa fiu decat multumit de aceasta apreciere a domnului Dragomir ca eu si premierul lucram bine. Asta, va dati seama, ne creeaza o stare buna. In general lucrez bine cu premierul Victor Ponta. Dar nu stiu la ce se referea, daca se referea in general la activitatea guvernamentala sau la altceva. S-a referit la altceva?", a spus Dragnea.

"Si eu apreciez ca domnul Mitica Dragomir a lucrat bine", a adaugat vicepremierul.

Premierul Victor Ponta sustine ca nu au existat interese politice in schimbarea lui Dumitru Dragomir la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) si ca nu vrea ca acesta sa fie suparat pe el, adaugand insa ca era timpul unei schimbari.

El a sustinut ca in schimbarea lui Dragomir nu au existat interese politice.

"Nu, nu e adevarat. Nu vreau sa fie suparat pe mine, dar era timpul unei schimbari, sincer. Am vazut ca a zis ca m-am implicat. Nu m-am implicat, dar nici nu mi-am ascuns dorinta de schimbare. Cred ca trebuie sa se schimbe. Oamenii care stau prea mult in functii...", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV.

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el invingandu-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Prosport a relatat ca Gino Iorgulescu, candidat la sefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a intalnit, miercuri seara, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca vrea ca politicul, domeniu din care cunoaste foarte multa lume, sa ajute fotbalul de acum incolo si a precizat ca a fost sustinut moral de premierul Victor Ponta.

"Cunosc foarte multa lume in politic, vreau ca politicul sa ne ajute de acum incolo cu facilitatile fiscale si incercam sa ii tinem aproape pentru ca fara politic nu putem sa ajutam sportul. Domnul Ponta acum 10 sau 12 ani era cu mine la FC National in Consiliul de Administratie. Normal ca s-a bucurat si m-a sustinut moral, pentru ca e un om de calitate", a declarat Iorgulescu.

Referindu-se la intalnirea pe care a avut-o, miercuri seara, cu zece conducatori ai unor cluburi din Liga I, la care au participat si premierul Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea, Iorgulescu a spus ca prezenta celor doi lideri politici a fost inamplatoare: "Ce am facut ilegal? Am invatat de la domnul Dragomir ca trebuie sa stai de vorba cu toata lumea. Nu puteam sa nu stau de vorba cu niste factori de conducere care sunt intamplator acolo si vin sa ne salute."

Dumitru Dragomir a declarat, joi, dupa ce a pierdut alegerile pentru postul de presedinte al LPF, ca influenta politica a fost majora, dar se bucura ca lasa in locul sau un om de fotbal si un profesionist si a precizat ca ii doreste lui Gino Iorgulescu sa ramana in functie macar cat a stat el.

"Gino Iorgulescu a castigat cu 11-7. A fost si este un concurent si un presedinte meritoriu. Are o activitate fotbalistica de ani de zile, banuiesc ca va avea o activitate macar cat am stat eu la LPF ii doresc sa stea si el. Las in urma mea o liga frumoasa, ii las mobila lui Ceausescu in biroul meu, ca tot a fost prieten cu Nicu, il las din punct de vedere financiar la un nivel extraordinar de mare. Sunt bucuros ca in locul meu las un om de fotbal si un profesionist. Am fost invins si pe valoarea lui, dar si pe valoarea politica. Nu am decat sa ii doresc succes, sa fie sanatos, sa tina liga asa cum am tinut-o eu cel putin din punct de vedere financiar. Infleunta politica a fost majora, dar ar fi urat sa vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir, intr-o conferinta de presa.

Dumitru Dragomir era presedintele LPF din 1996, fiind reales in aceasta functie in octombrie 2000, cand l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, in noiembrie 2005 si in noiembrie 2009.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Portretul lui Mitica Dragomir, presedintele care
Portretul lui Mitica Dragomir, presedintele care "a pus silicoane pe putregaiul de fotbal comunist"

Dupa 17 ani in fruntea unui fotbal tarat prea des prin scandaluri de coruptie, Dumitru Dragomir a pierdut sefia LPF si a ajuns in vizorul procurorilor. 

Replica misterioasa a lui Ponta dupa victoria lui Gino:
Replica misterioasa a lui Ponta dupa victoria lui Gino: "Deci, a cazut Mitica, cred ca pica si ..."

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). El l-a invins la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Surpriza de proportii. Anuntul de ultima ora facut de una dintre cele mai mari banci
Surpriza de proportii. Anuntul de ultima ora facut de una dintre cele mai mari banci

Surpriza de proportii. Anuntul de ultima ora facut de una dintre cele mai mari banci.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.