Consumul de ciocolată, în creștere. România a importat 4.000 de tone din Belgia și Elveția

×
Codul embed a fost copiat

Se spune că ciocolata aduce fericirea în viața noastră, iar datele arată că în pandemie am consumat-o în cantități mari.

Gusturile s-au diversificat, astfel că au apărut și la noi numeroase laboratoare care produc ciocolată artizanală. În plus au crescut și importurile din țări precum Belgia și Elveția, țări renumite pentru rafinamentul sortimentelor.

Dintr-o fabrică din Belgia pleacă anual sute de tone de ciocolată spre furnizorul din București. Pentru că cererea e mare, cantitatea a crescut cu 40% față de anul trecut.

Andreea Ciocănescu, marketing manager:Suntem într-o creștere destul de accelerată. O medie de 750, 800 de kilograme de ciocolată pe zi, care se livrează către producătorii mici și producători de delicii dulci.”

Ciocolata ajunge la cofetari sub formă de medalioane mici care promit fericire. După ce sunt topite, capătă forme și gusturi dintre cele mai diverse.

Citește și
Șoarece care mânca ciocolată, pe rafturile unui hypermarket din Cluj-Napoca. Reacția retailerului |VIDEO
Șoarece care mânca ciocolată, pe rafturile unui hypermarket din Cluj-Napoca. Reacția retailerului | VIDEO
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În ultimii ani și gusturile românilor s-au rafinat. Așa se face că peste tot în țară au apărut ateliere și magazine de ciocolată artizanală. După ce s-a perfecționat în Belgia, Aura Tobescu și-a deschis un laborator în Brașov.

Aura Tobescu, chef ciocolatier: "Cel mai mult sunt apreciate figurinele acestea pictate manual în miniatură sau moșii Crăciun din ciocolată, tot pictați manual în variantă mică sau mare. Toate au detaliile foarte definite. "

Tot din Belgia vin pralinele din vitrinele unui magazin din Capitală, care anul acesta a avut mai mulți clienți ca niciodată.

Ion Codreanu, importatorul unui brand belgian de ciocolată: ”Ne uităm mult mai atent la ce consumăm, avem timp de noi, practic, și atunci când vrem să ne răsfățăm ne gândim și consumăm o ciocolată de calitate. Dacă anul trecut am crescut cu 15%, anul acesta ne apropiem de 20%.”

Client: ”Au o finețe desăvârșită, nu mă dezamăgesc niciodată și revin pentru noutăți de fiecare dată când am ocazia. Varietatea este minunată și găsesc tot ce îmi doresc din punct de vedere al gustului, al fineții.”

Cum consumul e în creștere, nu e de mirare că apar și tot mai multe sortimente, din ce în ce mai îndrăznețe, cum sunt pralinele cu castană și polen, ceai masau, chiar floare de violetă, care fac cu ochiul și celor mai pretențioși.

În primele opt luni ale acestui an, am importat din Belgia și Elveția, țări recunoscute pentru calitatea ciocolatei, aproape 4.000 de tone de ciocolată, cât tot anul trecut.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Dopamina și serotonina, două substanțe responsabile pentru producerea plăcerii. Care sunt alimentele care ne fac bine
Dopamina și serotonina, două substanțe responsabile pentru producerea plăcerii. Care sunt alimentele care ne fac bine

Responsabile pentru producerea plăcerii sunt două substanțe din creier: dopamina și serotonina. Emoțiile pe care le simțim și dispoziția psihică depind de echilibrul acestor substanțe.

Șoarece care mânca ciocolată, pe rafturile unui hypermarket din Cluj-Napoca. Reacția retailerului | VIDEO
Șoarece care mânca ciocolată, pe rafturile unui hypermarket din Cluj-Napoca. Reacția retailerului | VIDEO

Un șoarece a fost filmat pe rafturile unui hypermarket, în Cluj -Napoca. Rozătoarea se înfrupta dintr-un baton de ciocolată, la un pas de una din casele de marcat.

CSID. Ce trebuie să mâncăm după o zi în care nu am mâncat nimic. Alimentele de evitat
CSID. Ce trebuie să mâncăm după o zi în care nu am mâncat nimic. Alimentele de evitat

N-am mâncat nimic toată ziua! Înfulec repede o prajitură, un covrig sau o ciocolată și îmi revin. Nu. Faceți hipoglicemie. Posibil severă, asociată cu… leșinul.

Surprize inedite pregătite de ciocolatieri pentru Paște. Care sunt cele mai îndrăznețe combinații
Surprize inedite pregătite de ciocolatieri pentru Paște. Care sunt cele mai îndrăznețe combinații

Paștele este şi despre a dărui, iar nimic nu aduce mai multă bucurie decât ciocolata. Neagră, cu lapte, sau folosită în amestecuri îndrăzneţe, toată lumea este gata să o încerce.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.