Vremea în iulie 2020. ANM anunță temperaturi neobișnuite. Prognoza până pe 3 august

Ultima actualizare: 09-07-2020 10:19
Prognoza meteo până pe 3 august 2020
Meteo Romania

Administrația Națională de Meteorologie a realizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, anunțând o vreme schimbătoare în intervalul 9 iulie - 3 august 2020.

Astfel, potrivit prognozei ANM, în primele săptămâni ale intervalului, temperaturile vor fi mai coborâte decât media perioadei, în nordul și vestul țării, și mai ridicate în sud-est.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 iunie 2020

 

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice și nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zona Carpaților Orientali, iar în regiunile vestice, sud-vestice, nord-estice și sudestice va fi deficitar. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13-20 iunie 2020

 

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile temperaturii medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, abatere termică negativă ce va fi mai accentuată în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi local excedentare în regiunile centrale, iar în cele vestice, nord-vestice, estice și sud-estice vor fi deficitare. În restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20-27 iunie 2020

 

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile din sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 iunie - 3 august 2020

Valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acestui interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO