Astăzi avem vreme deosebit de caldă, îndeosebi în regiunile sudice. După-amiază, în jumătatea nordică și la munte crește instabilitatea și apar averse zgomotoase.  

În rest prindem vreme mai bună, iar maximele pornesc de la 22 de grade în Bucovina și ating 33 de grade în Câmpia Română.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, se mai încălzește față de ieri, iar în Bărăgan se vor atinge 33 de grade iar pe litoral vor fi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim atmosfera însorită și temperaturi mai potrivite pentru mijlocul verii. După prânz se vor înregistra 33 de grade, iar la noapte norii se înmulțesc și o să apară câteva averse.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina instabilitatea crește treptat. După-amiază se înnorează și vor fi averse torențiale însoțite de fenomene electrice. Se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat și nu este exclus să cadă grindină. Maximele se vor situa între 22 și 30 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem soare în prima parte a zilei, dar mai apoi se adună norii de ploaie și o să vină și pe-aici averse, care vor lăsa în urmă cantități însemnate de apă. Temperaturile sunt ușor mai mari decât cele normale și ajung la 26 de grade pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice o să vină câteva reprize de ploaie, cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt - îndeosebi după orele prânzului. Până atunci avem vreme frumoasă și foarte caldă pentru acest moment al anului, cu maxime de 30 de grade Celsius.

În Transilvania ziua începe cu soare și vreme bună, iar temperaturile se opresc pe la 29 de grade în Alba Iulia. După-amiază atmosfera devine instabilă: se adună norii de ploaie, s-ar putea să cadă grindină și să fie vijelii.

În Oltenia prindem vreme foarte frumoasă, norii apar în treacăt, însă va fi nefiresc de cald pentru această perioadă. Se vor atinge 33 de grade la Drobeta Turnu Severin.

În ținuturile sudice găsim o zi de vară, cu cer senin pe la câmpie. Se mai încălzește față de ieri, iar temperaturile urcă până la 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București se face mult mai cald decât ar fi normal, iar la amiază maxima atinge 31...32 de grade. Avem cer senin pe tot parcursul zilei, însă la noapte se adună câțiva nori de ploaie. Temperatura crește și pe timpul nopții, când vor fi 16 grade.

Sâmbătă temperatura scade puțin, dar vremea rămâne caldă. Crește, însă, instabilitatea: în a doua parte a zilei și în noaptea următoare vor fi averse cu tunete și fulgere și e posibil să se formeze vijelii.

Atmosfera se menține caldă și duminică. Prindem vreme schimbătoare, cu înnorări după orele prânzului, când s-ar putea să mai vină câteva reprize de ploaie.

Luni vor fi și perioade însorite, însă din când în când norii se înmulțesc și e posibil să apară o aversă, două. La amiază termometrele vor indica 28 de grade Celsius.

Vremea la munte

Și la munte prindem vreme caldă pentru data din calendar. Instabilitatea crește, însă după orele prânzului: vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și vijelii. O să cadă și grindina și se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Și sâmbătă avem soare în prima parte a zilei, dar după orele prânzului se adună norii de ploaie. Îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură apar alte averse torențiale, căderi de grindină și vijelii.

Duminică prindem atmosferă schimbătoare. O să plouă mai ales în masivele sudice și sud-estice, pe unde vor fi și condiții de grindină.

Luni mai scăpăm de ploi, iar aversele apar doar pe arii restrânse, în special în Carpații Meridionali. În rest găsim vreme mai bună și temperaturi ridicate pentru acest moment al anului.