Vremea de Florii. Zonele în care se vor înregistra astăzi maxime de 18 grade

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, în regiunile nordice prindem vreme rece și închisă, iar după-amiaza, în nord, în nord-est, la deal și la munte apar precipitațiile.

În rest avem soare, câțiva nori, iar vântul se întețește în nord-vest, în centru, în est, dar și pe crestele montane.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde s-a lăsat ceata, iar județele Călărași, Ialomița și Constanța se afla, până la ora 10, sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă. Mai apoi, se anunță o zi frumoasă, cu maxime de 18 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, prindem vreme schimbătoare și un vânt destul de puternic. În prima parte a zilei va fi soare, dar mai apoi norii se înmulțesc și, în zonele de deal, s-ar putea să picure trecător.

Citește și
Pelerinajul de Florii
Florii 2021. Tradiții și superstiții de Duminica Floriilor
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri și vom avea temperaturi de până la 16 grade. Se anunță, însă, o zi destul de mohorâtă, cu înnorări persistente și precipitații în a doua parte a zilei: în zonele joase o să plouă, iar în nordul Orientalilor va ninge.

Vreme închisă va fi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe unde cerul rămâne acoperit, iar vântul va sufla destul de tare. După-amiaza va începe să plouă, iar temperaturile mai căștiga 1...2 grade față de ziua trecută.

În ținuturile vestice va domina atmosfera însorită și doar în zonele de deal și de munte, în a doua parte a zilei, s-ar putea să plouă slab, pe spații mici. Și pe aici se mai încălzește puțin, iar maximele ajung la 18 grade Celsius.

În Transilvania găsim vreme bună cel puțin până la orele amiezii, atunci când, la deal și la munte, se aduna norii și e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie. Dimineata, în depresiuni apare bruma, iar vântul prinde putere pe parcursul zilei.

În Oltenia se anunță o zi frumoasă. Norii apar destul de rar, iar temperaturile urcă până la 20 de grade Celsius - valori, de altfel, normale pentru aceasta perioada.

În ținuturile sudice avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar după-amiaza norii se înmulțesc în zonele de deal și NU e exclus să apară și câteva ploi, pe spatii mici. Se mai încălzește fata de ziua trecuta, iar în Lunca Dunării maximele vor atinge 20 de grade Celsius.

Vremea în București

 

 

În București, după ce se ridică ceața matinală, se anunță o zi frumoasă, cu mult soare și doar câțiva nori. Se face puțin mai cald decât ieri și vom avea până la 19 grade Celsius în termometre. La noapte norii apar destul de rar, dar se mai răcește față de noaptea precedentă și NU vor fi mai mult de 4...5 grade.

Vremea la munte

 

 

La munte prindem vreme rece și destul de mohorâtă. În a doua parte a zilei o să plouă, la altitudini mari o să fie lapoviță, iar în nordul Orientalilor vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste, pe unde rafalele vor trece de 70 de km/h.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Slujba de Florii și de Paște în 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere
Slujba de Florii și de Paște în 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

Sfântul Sinod a făcut, marţi, o serie de recomandări pentru organizarea slujbelor de Florii şi de Paşte, aprobate de Patriarhul Daniel.

Florii 2021. Tradiții și superstiții de Duminica Floriilor
Florii 2021. Tradiții și superstiții de Duminica Floriilor

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim - Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, aşa cum mai este numită, are loc în duminica dinaintea Învierii Domnului (a Sfintelor Paşti), în acest an la 25 aprilie

Vânzare bună la peşte, înaintea Duminicii Floriilor.
Vânzare bună la peşte, înaintea Duminicii Floriilor. "Dacă nu mâncăm peşte de Florii, nu suntem flori"

Duminică sunt Floriile, iar cei care au postit în ultimele 6 săptămâni aşteaptă cu nerăbdare dezlegarea la pește.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.