Vremea azi, 3 februarie. Atmosferă închisă și temperaturi foarte ridicate

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, temperaturile continuă să crească și se face mult mai cald decât ar fi normal la începutul lunii februarie. Atmosfera se menține închisă aproape peste tot.

 

O să plouă în nord-vest, iar pe seară ploile se vor extinde în vestul, nordul și centrul țării.

În zona montană înaltă mai apar ceva ninsori și lapoviță, iar în zonele joase avem ceață și condiții de burniță. Vântul are unele intensificări la munte și în sud-est, iar amiaza ne-aduce maxime de la 4 grade în Bucovina, până la 13...14 grade în Banat.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare, ceață densă la începutul zilei și un pic de soare mai târziu. Vântul devine activ și se face foarte cald pentru această perioadă. Pe la amiază se ating în jur de 10...11 grade.

Citește și
Vremea azi, 20 ianuarie. Vin zile nefiresc de calde pentru această perioadă
Vremea azi, 1 februarie. Vin zile cu ploi, dar și temperaturi de primăvară
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ceața poate crea probleme în următoarele ore. După prânz se arată și soarele, iar temperaturile, în creștere față de ziua trecută, ajung pe la 9...10 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem atmosferă destul de închisă, cu ceață pe la câmpie și câteva ploi în orele serii. Se încălzește și aici. Ieri au fost 2...3 grade; astăzi se ating chiar și 8...9 grade. Mai frig va fi în Bucovina, pe unde vom avea cel mult 4 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea devine caldă pentru acest moment al anului, dar norii persistă și vor aduce ploi slabe, trecătoare. Maximele ajung pe la 7...8 grade, iar ploile continua și după lăsarea nopții.

În vestul țării se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. Prin Banat se ating chiar și 13...14 grade, dar vremea se menține închisă, iar pe seară și la noapte vin ploile.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Cerul rămâne acoperit toată ziua, iar precipitațiile vin tot sub formă de ploi sau burniță, iar maximele se încadrează între 7 și 10 grade Celsius.

În Transilvania găsim înnorări persistente în vestul provinciei și tot pe-acolo o să plouă slab. În depresiuni se lasă ceața dimineața și e posibil să burnițeze, însă mai apoi vor fi și scurte momente însorite.

În Oltenia avem vreme închisă și se anunță ploi slabe în cea mai mare parte a zilei. Se face mai cald decât ieri, iar temperaturile ajung până la 8...9 grade.

Și în ținuturile sudice se anunță o zi mohorâtă, cu ploi și burniță. În nord-estul provinciei soarele se arata trecător, iar maximele ating 9 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Joi se face și mai cald. Temperaturile urcă până la 16 grade în Lunca Dunării. O să mai plouă în vest, nord și centru, iar în zona montană înaltă vor fi ninsori și lapoviță.

În rest avem vreme frumoasă și condiții de ceață la începutul zilei. Vântul suflă cu putere la munte, dar are unele intensificări și prin nord-vest și centru.

Vineri, temperaturile scad accentuat în nord-est, dar în celelalte zone rămânem cu vremea neobișnuit de caldă. Ploile cuprind jumătatea nordică, iar la munte, treptat, vor domina ninsorile. În sud găsim vreme mai bună, cu ceață în orele dimineții.

Și sâmbătă avem vreme foarte caldă în cea mai mare parte a țării. În jumătatea sudică zărim puțin soarele. În schimb, pe partea nordică mai vin ceva ploi; în estul Transilvaniei și în Moldova apare lapovița, iar pe la munte o să ningă.

 

Vremea în București

 

În București găsim înnorări persistente și e posibil să se formeze ceață în primele ore ale zilei. Mai apoi, s-ar putea să burnițeze, iar maxima urcă până la 7...8 grade Celsius. La noapte avem iarăși condiții de ceață, iar temperatura coboară până la 2 grade.

Joi vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă. După ce se risipește ceața matinală iese soarele, iar temperatura urcă până la 10 grade.

Vineri se face și mai cald. Dimineața vor fi iarăși condiții de ceață, însă, mai apoi, va domina atmosfera însorită, iar maxima atinge 14 grade Celsius.

Sâmbătă se anunță încă o zi frumoasă și neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie. La amiază, termometrele vor arata 12...13 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem vreme caldă, chiar dacă nu prea zărim soarele. La altitudini mici va ploua, însă pe creste se anunță lapoviță și fulguieli trecătoare.

Vântul se menține activ și va sufla mai tare în nordul Carpaților Orientali, în special pe timpul nopții. Mare atenție dacă plecați în drumeții, pentru că în Munții Bucegi și Făgăraș este risc mare de avalanșe!

Joi se menține vremea caldă și închisă. În zonele mai joase o să plouă, iar pe creste o să fie lapoviță.

Vineri se anunță încă o zi caldă. Cerul rămâne acoperit de nori, vor fi ploi, lapoviță, iar pe creste vântul va agita atmosfera cu viteze de peste 80 de km/h.

Sâmbătă temperaturile scad puțin, însă vremea rămâne tot caldă pentru data din calendar. În jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în nordul Carpaților Occidentali vor fi înnorări și ne așteptăm din nou la ploi și lapoviță.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade
Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade

Prognoza meteo 1-14 februarie. Regimul termic va intra într-un proces semnificativ de încălzire la nivelul întregii ţări, iar temperaturile maxime vor ajunge în această săptămână la 16 grade Celsius.

Vremea azi, 1 februarie. Vin zile cu ploi, dar și temperaturi de primăvară
Vremea azi, 1 februarie. Vin zile cu ploi, dar și temperaturi de primăvară

Astăzi avem o zi destul de neplăcută, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Dimineața este risc de polei în multe zone, iar amiaza ne-aduce maxime de la minus 2 grade în Bucovina, până la 11 grade în sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogei.

Vremea azi, 31 ianuarie. Atmosferă mohorâtă și precipitații sub toate formele
Vremea azi, 31 ianuarie. Atmosferă mohorâtă și precipitații sub toate formele

Astăzi vremea se răcește și se anunță o zi mohorâtă, cu precipitații sub toate formele, în cea mai mare parte a țării. Local se va depune polei, iar vântul va avea intensificări în sud, în sud-est, dar și în zona înaltă de munte.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.