Vremea azi, 28 decembrie. Temperaturi mult mai mari decât media normală

Ultima actualizare: 28-12-2020 09:58

Temperaturile încep să crească și ultimele zile din an ne-aduc vreme mult mai caldă decât ar fi normal, cu 16-17 grade în unele zone.

Astăzi însă vântul va agita atmosfera în cea mai mare parte a țării. Până la ora 10 se menține codul galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru aceste zone. Pe crestele Carpatilor Meridionali și de Curbură vor fi rafale de peste 100...120 KM/h; în rest vântul va sufla cu 70...90 KM/h.

Astăzi se încălzește simtor și o să avem vreme mult mai caldă decât ar fi normal la acesta data. Soarele se arată aproape peste tot. O să mai plouă puțin prin est și sud-est, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviță.

Ziua va fi destul de agitată din cauza vântului, care va sufla tare la munte, dar va avea intesificari și în restul țării. Vom avea maxime de la 6 grade în depresiuni, până la 15, poate 16 grade în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici avem
atmosfera schimbătoare, ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei, și un vânt destul de insistent. Temperaturile depășesc cu mult limitele normale și pe la amiaza vor fi în jur de 15...16 grade.

Și mai sus, în Modova sudică și în nordul Munteniei, se face foarte cald pentru această perioadă. Temperaturile căștiga 10...11 grade față de ziua trecută; o să mai plouă, dar zărim și soarele printre nori. Vântul se intensifică și aici.

Se încălzește și în nordul Moldovei și în Bucovina. Ieri au fost 2...3 grade în zonă, astăzi maximele ajung pe la 10...11 grade. Atmosfera se menține închisă, o să mai plouă puțin, iar vântul va sufla cu putere în zonele de munte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă, soare, câțiva nori și vânt destul de activ. Aerul cald ajunge și aici, iar temperaturile urca până la 12...13 grade.

Atmosferă de primăvară avem și în ținuturile vestice. Se înseninează treptat și se face foarte cald pentru finalul lunii decembrie. După prânz se ating 12...13 grade, iar pe seara se pornește vântul și va depăși viteze de 60 KM/h.

Și în Transilvania se încălzește accentuat. Se arată soarele și temperaturile ajung la 13 grade în vestul provinciei. Pe la munte mai vin ceva precipitații și vântul sufla tare, cu peste 100 KM/h.

În Oltenia astăzi se îndreaptă vremea și temperaturile încep să crească. Dimineața este ceață în zonă, dar mai tărziu apare puțin și soarele, iar maximele ajung pe la 10...11 grade.

În ținuturile sudice, vremea devine neobișnuit de caldă pentru acesta perioadă. Se ating chiar și 16 grade în sudul Munteniei; norii se risipesc treptat, dar vântul continua să agite atmosfera.

Vremea în București

 

Și în București se încălzește simțitor. Va fi cam înnorat la începutul zilei, dar cerul se degajează mai tărziu și maxima ajunge pe la 13 grade. La noapte apar condiții de ceață și temperatura coboară până la 5 grade.

Vremea la munte

 

Temperaturile cresc și la munte, însă vântul rămâne principala problemă, iar pe crestele Meridionalilor va spulbera zăpada cu viteze de 100...130 Km/h. În masivele sudice o să plouă, iar la altitudini mari va fi lapoviță.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!