Vremea azi, 27 octombrie. Vine o toamnă frumoasă, dar mai caldă decât ar fi normal

27-10-2020 07:55

Astăzi, soarele se arată aproape peste tot și se mai încălzește puțin. Doar în ținuturile estice mai vin câțiva stropi de ploaie, iar acum, dimineața este ceață în multe zone.

 

Maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni și ajung pe la 22 de grade în vestul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare, ceață în primele ore ale zilei; înnorări și condiții de ploaie mai târziu.

Temperaturile, mai ridicate decât ar fi normal la această dată, ajung pe la 19...20 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, este ceață densă acum, dimineața. Peste zi apar câțiva nori de ploaie, dar zărim un pic și soarele și se face mai cald decât ieri. Pe la amiază se ating 19...20 de grade.

Se mai încălzește puțin și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile urcă până la 17...18 grade. Mai apar ceva înnorări și e posibil să picure trecător, iar ceața este prezentă dimineața în zonele joase.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne-așteaptă o amiază însorită, cu vânt domol și temperaturi în creștere, ce ajung pe la 20 de grade. Acum, însă avem ceață densă în județele Satu Mare și Cluj.

În ținuturile vestice găsim vreme frumoasă, cer senin și un vânt mai insistent în sudul Banatului. Se face mai cald decât ieri și pe la amiază se ating 21...22 de grade.

Se mai încălzește puțin și în zona Transilvaniei, pe unde dimineață avem multă ceață și atmosferă destul de neplăcută. Apoi se arată soarele și temperaturile urcă până la 19 grade. Doar vântul are unele intensificări pe crestele montane.

Și în Oltenia ceața poate crea probleme la începutul zilei. Mai târziu, se înseninează și se încălzește. Vom avea o amiază agreabilă, cu maxime în jur de 21 de grade.

Și în ținuturile sudice prindem vreme bună, dar după ce se risipește ceața matinală. Temperaturile cresc și aici și vor ajunge pe la 20...21 de grade.

 

Vremea în țară

 

Miercuri avem tot vreme caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. În sudul și estul țării apar ceva înnorări și e posibil să burnițeze. În rest, rămânem cu atmosfera însorită, dar în zonele joase va fi ceață la începutul zilei.

Joi, temperaturile scad ușor în zona intracarpatică, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. Vom avea atmosferă schimbătoare și câteva ploi slabe: ziua în sud-est, iar seara prin vestul și nordul țării.

Iar vineri, în vest, nord și centru se schimbă vremea. O să plouă și se răcește, iar pe la munte apare lapovița.

În est și în sud-est găsim vreme mai bună, temperaturi peste limitele normale și un pic de ceață în orele dimineții.

 

Vremea la București

 

Și în București avem o dimineață cam mohorâtă, cu ceață, îndeosebi la marginea orașului.

Apoi, se arată soarele și amiaza ne-aduce atmosferă plăcută și mai caldă decât ieri, cu o maximă de 20 de grade.

Și miercuri dimineața va fi cam înnorat și e posibil să burnițeze. Mai târziu prindem vreme bună, soare, câțiva nori și temperaturi peste valorile normale.

Vremea se menține caldă și joi. Temperatura urcă din nou spre 20 de grade, dar o să avem atmosferă schimbătoare și s-ar putea să picure din când în când.

Și vineri va fi mai cald decât în mod normal. Maxima ajunge pe la 18...19 grade; norii apar frecvent, iar șansele de ploaie cresc după lăsarea nopții.

 

Vremea la munte

 

La munte, se îndreaptă vremea. Astăzi avem o zi frumoasă, cu temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. Norii apar sporadic și doar vântul are unele intensificări în Munții Banatului și în zona montană înaltă.

Miercuri continuă vremea frumoasă și temperaturile se mențin la valori ridicate pentru această perioadă.

Și joi avem atmosferă plăcută și va fi mai cald decât în mod normal. Pe seară încep să se-adune norii și apar ploi locale, iar vântul prinde putere, la altitudini mari.

Vineri se răcește și o să plouă în cea mai mare parte a zonei montane. În plus, va avea intensificări, iar pe creste își vor face apariția ninsorile și lapovița.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO