Vremea azi, 27 noiembrie. Frig puternic în toată țara, dar și ninsori la munte

27-11-2020 08:22


Astăzi ceața revine în zonele joase și va fi mai persistentă în regiunile intracarpatice; în rest atmosfera va fi însorită după ce se risipește ceața matinală.

 

Spre seară, în vest, nord și centru se adună norii și vin precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări ușoare pe crestele montane iar maximele se vor încadra, între minus 4 grade în zonele cu ceață densă și 15 grade în dealurile sudice.

Să vedem cum va fi vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici dimineața este puțină ceață, dar peste zi se arată soarele și va fi plăcut. Temperaturile se opresc pe la 12...13 grade în zona litoralului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, în primele ore ale zilei găsim ceață și nu este exclus să burnițeze puțin. Maximele cresc și vor ajunge până la 9 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă după ce se risipește ceața matinală. Vom avea soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi de până la 8 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ceața va fi persistentă și e posibil să fie și chiciură sau să burnițeze puțin. Seara se adună norii și așteptăm precipitații sporadice, mixte. Se încălzește și după prânz vor fi cel mult 7 grade.

În ținuturile vestice găsim înnorări și ceață în cea mai mare parte a zilei. În aceste condiții, temperaturile vor ajunge cu greu pe la 1-2 grade.

În Transilvania acum dimineața este frig și ceața poate să persiste în orele următoare. Apare puțin și soarele iar spre seară se înmulțesc norii și vin precipitații izolate sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În sud-vestul țării, dimineața se anunță vreme închisă cu înnorări și ceață în zonele joase dar la deal și la munte așteptăm vreme plăcută cu cer mai mult senin. După prânz, în termometre se ating 11 grade Celsius.

În ținuturile sudice, avem ceață în primele ore ale zilei însă mai târziu zărim și soarele. Se încălzește ușor și la amiază se vor înregistra chiar și 15 grade în zonele deluroase.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă se anunță precipitații și temperaturi sub normal în zonele intracarpatice și în Bucovina. La munte predomină ninsorile, în rest vor fi ploi și lapoviță. În sud și est se anunță ceață dimineața și vreme bună mai târziu.

Duminică vremea va fi închisă iar precipitațiile apar în sud-vest, centru și nord-est. Va ninge la munte iar în zonele mai joase așteptăm ploi, lapoviță și ninsori. Prin sud și sud-est va fi ceață.

Luni atmosfera va fi închisă și se răcește. În sud, centru și est se anunță precipitațiile pe suprafețe mai mari și e posibil să apară poleiul. Vântul se va înteți în sud-est și izolat pe crestele montane.

 

Vremea în București

În București, astăzi va fi frig în primele ore ale zilei, când mai sunt condiții de ceață. Mai târziu apare și soarele, vântul va sufla slab, iar maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius. La noapte se face din nou frig și apare ceața.

Sâmbătă vremea va fi schimbătoare iar în orele dimineții mai sunt înnorări sau condiții de ceață. Temperatura aerului scade ușor și la amiază vor fi în jur de 8 grade.

Duminică mai sunt înnorări și condiții de ceață la începutul zilei. Apoi zărim un pic și soarele iar în termometre se ating 7 grade Celsius.

Luni așteptăm vreme închisă și rece, precipitații temporare și un vânt mai insistent. Maxima va ajunge pe la 3 grade iar pe timpul nopții se ating zero grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, avem în continuare vreme frumoasă. Pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla mai tare pe creste iar temperaturile din stațiuni cresc ușor.

Sâmbătă se înnorează în cea mai mare parte a zonei montane și e posibil să cadă ninsori și lapoviță, în special în masivele vestice și nordice. Totodată, se face mai răcoare.

Duminică prindem vreme închisă, cu vânt activ pe creste. În Carpații Occidentali și în Orientali va cădea lapoviță în timpul zilei, însă, în noaptea de duminică spre luni, o să ningă. Dimineața se formează iarăși ceață pe văi și în depresiuni.

Luni se anunță înnorări și ninsori pe zone extinse în Carpații Meridionali și Orientali, pe unde se va depune strat consistent de zăpadă. În zona Occidentalilor, ninsorile apar doar sporadic.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO