Vremea azi, 2 octombrie. Ne așteaptă o toamnă cu temperaturi de vară

Ultima actualizare: 02-10-2020 09:48

Astăzi se îndreaptă vremea și temperaturile încep să crească. Prin nord-vest, centru și la munte mai vin câteva ploi slabe, iar maximele pleacă de la 17 grade în depresiuni și ajung la 27 de grade în Lunca Dunării.

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită și un vânt mai insistent la malul mării.

Ieri am avut cel mult 20 de grade în zonă; astăzi se ating 25...26 de grade-valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vom avea vreme frumoasă, puțini nori și o amiază cu temperaturi plăcute, în jur de 24 de grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina norii se risipesc și se face mai cald decât ieri.

Vântul nu prea se simte și maximele urcă până la 22 de grade. Peste noapte, în zonele joase, s-ar putea să apară ceața.

Vremea se îmbunează și în nordul Transilvaniei și în Maramureș.

Scăpăm de ploile abundente, dar o să mai picure din când în când, iar vântul va fi destul de activ. La capitolul temperaturi stăm mai bine decât ieri, când au fost doar 14...15 grade.

Un aer mai cald cuprinde astăzi și ținuturile vestice. Domină atmosfera cu soare; vin și câțiva stropi de ploaie, iar temperaturile ajung pe la 23...24 de grade.

În Transilvania mai apar ceva înnorări și ploi slabe, dar în ansamblu avem vreme bună și temperaturi în creștere. Vântul suflă mai tare în zona montană înaltă, iar în vestul provinciei se ating 22 de grade.

În Oltenia, după o zi cam mohorâtă, cu ploi și temperaturi modeste, astăzi o să fie foarte bine: apare soarele și se încălzește simțitor.

Se face cald și în ținuturile sudice. Prin Lunca Dunării se ating 27 de grade; norii apar destul de rar, iar vântul nu mai pune probleme.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă se face și mai cald. O să avem vreme frumoasă și o amiază cu temperaturi de vară în multe zone. Vântul prinde putere la munte, dar și în ținuturile vestice și în estul țării, iar maximele ajung pe la 30 de grade în sud.

Și duminică va fi mult mai cald decât în mod normal, mai cu seamă în estul și în sud-estul țării. Vântul se întețește aproape peste tot, iar în vest, nord-vest și prin centru apar averse, cu descărcări electrice.

Ziua de luni ne-aduce vreme neobișnuit de caldă pentru început de octombrie, ploi de vară în jumătatea nord-vestică și un vânt destul de insistent.

 

Vremea în București

 

Temperaturile cresc și în zona Capitalei. Amiaza ne-aduce atmosferă plăcută, soare și 25 de grade în termometre.

Urmează o noapte liniștită, cu o minimă de 12 grade și condiții de ceață, spre dimineață.

Sâmbătă se mai încălzește puțin. Dimineața s-ar putea se apară un pic de ceață, apoi se înseninează și maxima ajunge pe la 27 de grade.

Duminică se întețește vântul și aduce aer și mai cald. O să avem o zi cu vreme de vară, soare și o maximă de 29...30 de grade.

Și luni va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Pe la amiază se ating 30 de grade; norii apar destul de rar, însă vântul mai are unele porniri.

 

Vremea la munte

 

La munte se mai adună norii și o să picure trecător, dar o să avem vreme mult mai bună decât în ultimele zile. Se încălzește și aici, iar vântul mai are unele intensificări, la altitudini mari.

Sâmbătă, temperaturile continuă să crească și o să avem vreme frumoasă și un vânt intens în zonele de creastă. În vestul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80...90 Km/h.

Duminică o să fie mult mai cald decât în mod obișnuit, dar vor apărea și ceva averse în masivele din vestul și nord-vestul țării.

Temperaturile se mențin ridicate și luni. Norii se înmulțesc și vor aduce averse mai consistente, iar vântul va sufla tare în zona montană înaltă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO