Vremea azi, 2 februarie. Atmosferă mohorâtă, dar foarte caldă, în toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se menține atmosfera închisă în majoritatea regiunilor. În sud-vest, în nord-vest și, izolat, în restul teritoriului, vor fi ploi slabe sau burniță.

 

În zona înaltă de munte o să cadă lapoviță sau o să fulguiască, iar la noapte vântul va avea intensificări în masivele estice.

Dimineața se formează ceață pe la câmpie, iar vremea va fi caldă pentru această perioadă: maximele pleacă de la 3 grade în nordul Moldovei și ajung până la 12 grade Celsius în sudul Banatului.

Vedem cum arata vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici vor fi înnorări persistente și, izolat, o să plouă slab sau o să burnițeze. Acum, dimineața, se formează ceață, iar după orele prânzului temperaturile ajung la 9 grade Celsius.

Citește și
vremea
Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii se înmulțesc și e posibil să apară și câteva ploi slabe. În rest, vor fi și scurte momente însorite, iar în prima parte a zilei vor condiții de ceață.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina se lasă ceața în primele ore ale zilei. Mai apoi, va domina atmosfera însorită și se face mai cald decât ieri: la amiază, maximele ating 5 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme închisă, cu ploi slabe sau burniță. Și pe aici se mai încălzește, iar temperaturile urcă până la 7 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Vor fi înnorări, iar precipitațiile vin tot sub formă de ploi sau burniță. În sudul Banatului se va înregistra maxima zilei, de 12 grade Celsius.

În Transilvania se adună norii în vestul provinciei și tot pe-acolo o să plouă slab. În depresiuni se lasă ceața dimineața și e posibil să burnițeze, însă mai apoi vor fi și scurte momente însorite.

În Oltenia avem vreme închisă. Și pe-aici se anunță ploi slabe, iar în primele ore ale zilei va fi ceață. Se face mai cald decât ieri, iar temperaturile ajung până la 8...9 grade.

Și în ținuturile sudice se anunță o zi mohorâtă, cu ploi, burniță și ceață acum, dimineața. În nord-estul provinciei soarele se arată trecător, iar maximele ating 9 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Miercuri vremea devine foarte caldă pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. În vest, în nord și în centru vor fi înnorări persistente, iar, în prima parte a zilei, o să plouă slab.

În rest, soarele se arată trecător, iar dimineața se formează ceață în zonele joase.

Joi se face și mai cald. În nord, în centru și în vest se menține vremea închisă și o să plouă. În rest, va domina atmosfera însorită. Vântul se întețește în zonele de câmpie, dar și pe creste, pe unde va atinge viteze de 80 de km/h.

Vineri temperaturile mai scad puțin, dar vremea rămâne caldă pentru începutul lunii februarie. În jumătatea de nord a țării se anunță o zi destul de mohorâtă și va ploua, iar pe la munte o să cadă lapoviță. Dimineața, mai ales în sudul țării, se formează ceață.

 

Vremea în București

 

În București găsim înnorări persistente și se formează ceața în primele ore ale zilei. Mai apoi, s-ar putea să burnițeze, iar maxima urcă până la 7...8 grade Celsius. La noapte avem iarăși condiții de ceață, iar temperatura coboară până la 2 grade.

Miercuri vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă. După ce se risipește ceața matinală iese soarele, iar temperatura urcă până la 10 grade.

Joi se face și mai cald. Dimineața vor fi iarăși condiții de ceață, însă, mai apoi, va domina atmosfera însorită, iar maxima atinge 14 grade Celsius.

Vineri se anunță încă o zi frumoasă și neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie. La amiază, termometrele vor arăta 12...13 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem vreme caldă, chiar dacă nu prea zărim soarele. La altitudini mici va ploua, însă pe creste se anunță lapoviță și fulguieli trecătoare.

Vântul se menține activ și va sufla mai tare în nordul Carpaților Orientali, în special pe timpul nopții. Mare atenție dacă plecați în drumeții, pentru că în Munții Bucegi și Făgăraș este risc mare de avalanșe!

Miercuri se menține vremea caldă și închisă. În zonele mai joase o să plouă, iar pe creste o să fie lapoviță.

Joi se anunță încă o zi caldă. Cerul rămâne acoperit de nori, vor fi ploi, lapoviță, iar pe creste vântul va agita atmosfera cu viteze de peste 80 de km/h.

Vineri temperaturile scad puțin, însă vremea rămâne tot caldă pentru data din calendar. În jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în nordul Carpaților Occidentali vor fi înnorări și ne așteptăm din nou la ploi și lapoviță.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Germania, afectată serios de inundații în trei mari regiuni. Care este cauza fenomenelor extreme
Germania, afectată serios de inundații în trei mari regiuni. Care este cauza fenomenelor extreme

Vremea este la extreme în Germania. În timp ce partea de nord a ţării e acoperită de un strat gros de zăpadă, în sud, mai multe râuri s-au revărsat, din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade
Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade

Prognoza meteo 1-14 februarie. Regimul termic va intra într-un proces semnificativ de încălzire la nivelul întregii ţări, iar temperaturile maxime vor ajunge în această săptămână la 16 grade Celsius.

Schiorii au profitat de vremea minunată de la munte. „Pârtieeeee, venimmmm!!
Schiorii au profitat de vremea minunată de la munte. „Pârtieeeee, venimmmm!!"

Sfârşitul de săptămână a adus pe pârtii mii de schiori dornici să mai profite de zăpadă bună, mai ales că elevii sunt în vacanţă!

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.