Vremea azi, 19 februarie. Atmosferă închisă și temperaturi scăzute în toată țara

19-02-2021 10:22


Astăzi vremea va fi rece în sud, în est și în estul Transilvaniei, iar dimineață vom avea ger în jumătatea de nord a Moldovei și în depresiuni. Norii se adună, la început în sud şi centru, apoi în nord-vest, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.

 

Vântul va sufla mai tare pe crestele montane iar maximele termice se vor situa între minus 5 grade în Bucovina și 12 grade în Banat.

Vedem cum vă arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici mai sunt ceva înnorări dimineața dar mai târziu se arată soarele. Ieri în zonă au fost temperaturi de până la 5 grade, dar astăzi se răcește și se ating cu greu zero grade.

Vedem soarele și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, dar norii se adună treptat și la noapte o să ningă. Temperaturile scad și nu trec de pragul înghețului.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte rece, mai ales acum dimineața când este ger. În zonele joase, cerul va fi mai mult senin dar în rest vor fi înnorări iar pe timpul nopții o să ningă, cam peste tot.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme închisă și s-ar putea să vină 2-3 stropi de ploaie. Se încălzește și temperaturile se opresc pe la 6 grade.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung pe la 12 grade în Banat. Atmosfera va fi închisă și apar câteva ploi spre seara, mai ales în zona Crișanei.

În Transilvania acum dimineața este foarte frig, mai ales în depresiuni pe unde este ger. Norii vor fi numeroși și doar prin estul provinciei mai zărim puțin soarele. La noapte va ninge în zona de munte iar temperaturile cresc și ajung până la 8 grade Celsius.

În sud-vestul țării, atmosfera va fi închisă și apar precipitații spre seară și în noaptea următoare. Se răcește tranșant, ieri au fost 13 grade, dar astăzi se vor înregistra cel mult 3 grade Celsius.

În ținuturile sudice, vor fi înnorări dar și perioade cu soare. Temperaturile scad și la amiază vor fi 2 grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

La noapte cerul va fi acoperit de nori cam peste tot și vor veni precipitații mai ales în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.

În Moldova, în Dobrogea și Muntenia vor predomina ninsorile, în Banat și Crișana o să plouă iar în rest vor fi precipitații mixte și s-ar putea să apară poleiul.

La munte va ninge mai ales în zona Carpaților Orientali iar dimineața vor fi minus 6 grade în depresiuni și 2 grade cu plus în vestul țării.

Sâmbătă atmosfera va fi închisă cam peste tot. Va ninge la munte și în Moldova, așteptăm ploi în Banat și Oltenia iar în rest vor fi precipitații mixte.

Duminică se anunță vreme caldă în vestul, nordul și centrul țării, dar și la deal și la munte. Atmosfera va fi însorită însă în zonele joase, dimineața mai sunt condiții de ceață.

Luni vremea devine neobișnuit de caldă, iar în Banat și Crișana se ating 14-15 grade. În primele ore ale zilei, prin sud și est, mai poate să apară ceața, dar mai târziu se înseninează și vom avea o zi plăcută.

 

Vremea în București

 

În București, norii vor fi numeroși în prima parte zilei, dar treptat apare și soarele. Se răcește și după prânz se vor înregistra 2 grade Celsius. Vântul va sufla moderat dar va scădea treptat în intensitate. La noapte, se anunță înnorări și o minimă de minus 5 grade.

Sâmbătă temperaturile cresc ușor și se ating 4 grade. Vor fi înnorări și precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Duminică se încălzește și ajungem la normal cu temperaturile. Înnorările vor fi temporare iar dimineața și noaptea s-ar putea să apară ceața.

Luni încălzirea continuă și după prânz se ating 12 grade în termometre. Se încălzește și pe timpul nopții și minima va ajunge pe la minus 1 grad.

 

Vremea la munte

 

La munte vremea va fi schimbătoare pe parcursul zilei, însă la noapte în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și poate să apară poleiul. Dimineața pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață iar temperaturile din stațiuni cresc ușor.

Sâmbătă vor fi înnorări și ninsori în Carpații Meridionali, dar și în centrul și în sudul Carpaților Orientali. În restul zonelor de munte, precipitațiile apar pe suprafețe restrânse și izolat se va depune polei.

Duminică vremea devine caldă pentru această dată, se arată soarele iar vântul se întețește la altitudini mari.

Luni se face foarte cald și în zonele de munte. Dimineața, pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață însă mai târziu vom avea soare și atmosferă plăcută.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO