Vremea azi, 16 martie. Cod galben de vreme rea, în toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce vreme închisă și rece. O să plouă în majoritatea zonelor; în Maramureș și Transilvania o să fie lapoviță, apoi ninsoare; iar la munte va ninge și va fi viscol pe creste.

 

Vom avea maxime de la 2 grade în depresiuni, până la 10 grade în sud-est.

Urmează o perioada destul de neplăcută, iar până mâine seară cea mai mare parte a țării se află sub cod galben de vreme rea.

La munte va ninge, în rest vor fi ploi, iar în Maramureș, Transilvania și Moldova se anunță lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă ar putea depăși 40...60 de litri pe metru pătrat.

Citește și
vreme frumoasa
Vremea frumoasă i-a făcut pe români să treacă la tricouri „Parcă e o zi de vară”
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se răcește, în special în zona Bărăganului, pe unde ieri s-au atins 19 grade. Astăzi, maximele nu mai trec de 9...10 grade, norii persistă și o să plouă destul de serios.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei e posibil să apară averse însoțite de descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei. În primele ore s-ar putea să mai zărim puțin soarele, dar apoi cerul se umple de nori și o să plouă destul de mult.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi și temperaturi mai mici față de ieri, când în zonă s-au înregistrat 16 grade. Spre seară, ploile se vor transforma în lapoviță, iar la noapte va ninge.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă mai ales în prima parte a zilei și se pot strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Mai către seară și la noapte ne așteptăm la ninsori și lapoviță.

În ținuturile vestice avem tot vreme închisă. Va ploua, se pot acumula cantități importante de apă, iar pe aici se întețește și vântul. Temperaturi scad drastic față de ziua trecută, când am avut până la 16 grade. Azi nu vor fi mai mult de 5...6 grade în termometre.

Și în Transilvania se anunță o zi mohorâtă. Vor fi înnorări și ploi, dar la noapte o să cadă lapoviță și va ninge. Tot în cursul nopții, în vestul Meridionalilor vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de până la 70 de km/h.

În Oltenia găsim tot atmosferă închisă. Cerul se umple de nori, va ploua, iar vântul se întețește din când în când.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice, cu deosebirea că pe aici ne așteptăm și la averse însoțite de descărcări electrice. Chiar dacă maximele mai scad puțin, tot va fi foarte cald pentru jumătatea lunii martie: în sudul extrem se pot atinge chiar și 17 grade.

 

Vremea în țară

 

Miercuri: tot vreme rea, temperaturi modeste și precipitații consistente. La munte continuă ninsorile. O să ningă destul de serios și în Moldova, Transilvania și Maramureș. În rest, vor fi mai mult ploi.

Joi, mai vin ceva ninsori pe la munte, în Transilvania și Maramureș. Lapovița apare în Moldova și dealurile de sud; în celelalte zone o să plouă. Temperaturile cresc ușor în ținuturile sudice.

Vineri se arată puțin soarele, dar o să avem atmosferă rece în cea mai mare parte a țării, câteva ninsori pe la munte și un pic de lapoviță în rest.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi prindem vreme instabilă. Aversele vin mai ales după-amiază și e posibil să fie însoțite de descărcări electrice. Spre seară și la noapte se pornește și vântul, dar va continua să fie mai cald decât în mod normal: la amiază vor fi 15 grade Celsius, iar la noapte temperatura coboară până la 4 grade.

Miercuri: încă o zi cu atmosferă închisă și multă umezeală. O să plouă din când în când; nu se liniștește nici vântul și va fi mai frig decât în mod normal. După prânz se vor înregistră cel mult 6...7 grade.

Joi se încălzește puțin, dar norii persistă; mai vin ceva ploi și vântul are intensificări trecătoare. Maxima ajunge pe la 10 grade; iar în noaptea următoare, temperatura se apropie de zero grade și e posibil să cadă lapoviță.

Vineri se răcește din nou și o să avem o zi mohorâtă, cu o maximă de 6 grade și condiții reduse de precipitații.

 

Vremea la munte

 

Și la munte găsim o zi mohorâtă, cu precipitații pe arii extinse și temperaturi în scădere. Treptat, vor predomina ninsorile, se va depune un strat consistent de zăpadă și se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări, iar la noapte va atinge viteze de până la 70 de km/h în Munții Banatului și în vestul Meridionalilor, pe unde va viscoli ninsoarea.

Miercuri, ninsorile continuă, așa că stratul de zăpadă va crește. Temperaturile rămân scăzute, iar în masivele din sud și sud-vest ninsoarea va fi viscolită la altitudini mari.

Vreme rece avem și joi. La început o să cadă lapoviță, apoi se întorc ninsorile și vor fi mai consistente în Carpații Meridionali, în cei de Curbură și în Munții Banatului. Pe creste o să fie viscol.

Și vineri va fi mai frig decât în mod normal. Cerul rămâne înnorat și mai vin ceva ninsori, îndeosebi în Meridionali și în Carpatii de Curbură.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vin ploile în aproape toată țara. Maximele se încadrează între 4 și 17 grade
Vin ploile în aproape toată țara. Maximele se încadrează între 4 și 17 grade

Prognoza meteo, 15 martie. Luni avem vreme închisă, o să plouă peste tot și se pot strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea frumoasă i-a făcut pe români să treacă la tricouri „Parcă e o zi de vară”
Vremea frumoasă i-a făcut pe români să treacă la tricouri „Parcă e o zi de vară”

După o săptămână rece, cu ninsori și temperaturi scăzute, primăvara ne-a făcut astăzi viața mai frumoasă, dar, cum orice lucru bun nu durează mult sau îngrașă, după cum se spune, a fost doar un episod scurt de vreme bună.

Vremea azi, 14 martie. Soare și mult mai cald decât ar fi normal
Vremea azi, 14 martie. Soare și mult mai cald decât ar fi normal

Astăzi, vremea se încălzește în special în centru, în sud și în est și tot pe-aici soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei. În schimb, în vest și în nord-vest o să plouă și se pot strânge cantități mari de apă.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.