Vremea azi, 14 martie. Soare și mult mai cald decât ar fi normal

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, vremea se încălzește în special în centru, în sud și în est și tot pe-aici soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei. În schimb, în vest și în nord-vest o să plouă și se pot strânge cantități mari de apă.

 

Acum, în depresiunile din estul Transilvaniei, în estul și în sudul țării este ceață, iar până la ora 10, în aceste regiuni sunt în vigoare mai multe coduri galbene de ceață care poate favoriza formarea poleiului.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem ceață acum, dimineață, dar mai apoi va domina atmosfera însorită. Vremea devine deosebit de caldă, iar maximele câștiga chiar și 10 grade față de ieri și vor atinge 19 grade Celsius.

O situație similară găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: după ce se risipește ceața matinală urmează o zi frumoasă, însorită și va fi mult mai cald decât ieri.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem ceață în prima parte a zilei, apoi iese soarele, dar spre seară se adună norii. Ieri, în zonă s-au atins chiar și 14 grade, iar astăzi valorile termice urcă până la 16 grade Celsius.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi mohorâtă: cerul va fi mai mult noros, o să plouă și se pot strânge peste 15 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile mai cresc puțin față de ziua trecută și ajung până la 13 grade.

Și în ținuturile vestice găsim înnorări persistente și ploi ce vor lăsa în urmă cantități importante de apă. Chiar și așa, va fi mult mai cald decât în mod normal și vom avea chiar și 15 grade la orele amiezii.

În Transilvania se face mult mai cald decât ieri și va domina atmosfera însorită. După prânz, se vor înregistra maxime cuprinse între 8 grade în depresiuni și 13...14 grade în restul provinciei. La noapte, precipitațiile ajung și pe aici.

În Oltenia avem vreme schimbătoare, cu ceață dimineața, soare în timpul zilei și ploi pe seară și în cursul nopții. Temperaturile cresc față de ieri și va fi foarte cald pentru data din calendar.

Se încălzește foarte tare și în ținuturile sudice, pe unde maximele vor ajunge la 18 grade. Acum, dimineața s-a lăsat ceața, dar mai apoi se anunță o zi frumoasă, cu mult soare și puțini nori.

 

Vremea în țară

 

Luni se răcește peste tot și vom avea vreme închisă, cu ploi în majoritatea regiunilor, ce pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În Muntenia și în Dobrogea se anunță averse însoțite de descărcări electrice, iar în noaptea de luni spre marți, în Transilvania, în nordul Moldovei și în Maramureș ploile se vor transforma în ninsori și lapoviță.

La munte, mai întâi o să cadă lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, iar vântul va viscoli ninsoarea de pe creste cu viteze de peste 80 de km/h. Maximele se încadrează între 4 și 14 grade Celsius.

Marți se face și mai răcoare. În sud, în est și în centru se menține atmosfera mohorâtă și tot pe-acolo vor fi precipitații sub toate formele. Vreme ceva mai bună va fi în vest și în nord-vest, pe unde vom zări și soarele din când în când.

Miercuri rămânem cu vremea închisă și rece, iar precipitațiile cuprind toată țara. În sud și în vest o să plouă, în rest va ninge, iar în Moldova și la munte se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, iar în centru, în est și la munte va fi viscol.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi va domina atmosfera însorită, iar vremea va deveni nefiresc de caldă pentru această perioadă: la amiază, termometrele vor indica 16...17 grade Celsius. La noapte se adună norii, spre dimineață începe să plouă, iar temperatura coboară până la 3 grade.

Luni vremea se schimbă radical: vor fi înnorări, averse consistente, posibil însoțite de descărcări electrice, iar spre seară se întețește și vântul. Totodată, se face mai răcoare, iar la amiază nu vor fi mai mult de 12 grade.

Marți se face mai răcoare și se menține atmosfera închisă: va ploua consistent, din când în când se pornește vântul, iar maxima se oprește la 7 grade.

Miercuri se anunță o altă zi mohorâtă. Va ploua în cea mai mare parte a zilei, vântul rămâne activ, iar temperatura nu trece de 6 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

Și la munte va fi neobișnuit de cald pentru jumătatea lunii martie. Vor fi înnorări, la altitudini mai mici o să cadă lapoviță, pe creste vor predomina ninsorile, iar în nordul Carpaților Orientali se va depune un strat consistent de zăpadă. Cantitățile de apă pot depăși 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar, izolat, se va forma polei.

Luni rămânem cu vremea închisă și se face mai răcoare. La început o să fie lapoviță, apoi, treptat, se va transforma în ninsoare, iar în Carpații Meridionali și în Orientali se va depune un strat consistent de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul va viscoli zăpada de pe creste cu viteze de peste 80 de km/h.

Marți temperaturile mai scad puțin și găsim tot atmosferă mohorâtă. Vor fi înnorări, va ninge și va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în masivele sudice și estice.

Miercuri, vremea devine rece pentru data din calendar. Vor predomina ninsorile, se va depune un nou strat consistent de zăpadă, iar în zona înaltă va fi viscol.

 

Citește și...
Un val de ger cuprinde România. Cod galben de ninsori și viscol în 13 județe. Vor fi -25 de grade
Un val de ger cuprinde România. Cod galben de ninsori și viscol în 13 județe. Vor fi -25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o atenţionare Cod galben de ger pentru zone din 13 judeţe, valabil până sămbătă.

Vremea azi, 8 februarie. Avem o zi foarte rece, cu ger dimineaţa în nord, nord-est şi în centru
Vremea azi, 8 februarie. Avem o zi foarte rece, cu ger dimineaţa în nord, nord-est şi în centru

Miercuri avem o zi foarte rece, cu ger dimineaţa în nord, nord-est şi în centru. Pe la amiază se ating 3 4 grade în vestul ţării, dar în celelalte zone temperaturile rămân negative. Cel mai frig va fi în depresiuni şi în Bucovina minus 5 grade.  

Vremea azi, 7 februarie. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică pe unde şi vântul rămâne destul de insistent
Vremea azi, 7 februarie. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică pe unde şi vântul rămâne destul de insistent

Ziua de marți ne-aduce tot vreme rece şi ger, dimineaţa, în multe zone. Mai vin câteva ninsori slabe în jumătatea estică, pe unde şi vântul rămâne destul de insistent.

Recomandări
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit

Corespondentul Știrile PRO TV, Ilknur Pintilie, se află în Gaziantep, unul dintre orașele grav afectate de cele două cutremure care au zguduit Turcia luni, 6 februarie.

Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă
Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt peste 12.000 de morți, iar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane
Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane

Românii trimiși în Turcia au reușit să scoată de sub dărâmături trei supraviețuitori. Și cum următoarele ore sunt vitale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonele afectate încă o echipă de specialiști.