Vremea azi, 14 martie. Soare și mult mai cald decât ar fi normal

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, vremea se încălzește în special în centru, în sud și în est și tot pe-aici soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei. În schimb, în vest și în nord-vest o să plouă și se pot strânge cantități mari de apă.

 

Acum, în depresiunile din estul Transilvaniei, în estul și în sudul țării este ceață, iar până la ora 10, în aceste regiuni sunt în vigoare mai multe coduri galbene de ceață care poate favoriza formarea poleiului.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem ceață acum, dimineață, dar mai apoi va domina atmosfera însorită. Vremea devine deosebit de caldă, iar maximele câștiga chiar și 10 grade față de ieri și vor atinge 19 grade Celsius.

O situație similară găsim și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: după ce se risipește ceața matinală urmează o zi frumoasă, însorită și va fi mult mai cald decât ieri.

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem ceață în prima parte a zilei, apoi iese soarele, dar spre seară se adună norii. Ieri, în zonă s-au atins chiar și 14 grade, iar astăzi valorile termice urcă până la 16 grade Celsius.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi mohorâtă: cerul va fi mai mult noros, o să plouă și se pot strânge peste 15 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile mai cresc puțin față de ziua trecută și ajung până la 13 grade.

Și în ținuturile vestice găsim înnorări persistente și ploi ce vor lăsa în urmă cantități importante de apă. Chiar și așa, va fi mult mai cald decât în mod normal și vom avea chiar și 15 grade la orele amiezii.

În Transilvania se face mult mai cald decât ieri și va domina atmosfera însorită. După prânz, se vor înregistra maxime cuprinse între 8 grade în depresiuni și 13...14 grade în restul provinciei. La noapte, precipitațiile ajung și pe aici.

În Oltenia avem vreme schimbătoare, cu ceață dimineața, soare în timpul zilei și ploi pe seară și în cursul nopții. Temperaturile cresc față de ieri și va fi foarte cald pentru data din calendar.

Se încălzește foarte tare și în ținuturile sudice, pe unde maximele vor ajunge la 18 grade. Acum, dimineața s-a lăsat ceața, dar mai apoi se anunță o zi frumoasă, cu mult soare și puțini nori.

 

Vremea în țară

 

Luni se răcește peste tot și vom avea vreme închisă, cu ploi în majoritatea regiunilor, ce pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În Muntenia și în Dobrogea se anunță averse însoțite de descărcări electrice, iar în noaptea de luni spre marți, în Transilvania, în nordul Moldovei și în Maramureș ploile se vor transforma în ninsori și lapoviță.

La munte, mai întâi o să cadă lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, iar vântul va viscoli ninsoarea de pe creste cu viteze de peste 80 de km/h. Maximele se încadrează între 4 și 14 grade Celsius.

Marți se face și mai răcoare. În sud, în est și în centru se menține atmosfera mohorâtă și tot pe-acolo vor fi precipitații sub toate formele. Vreme ceva mai bună va fi în vest și în nord-vest, pe unde vom zări și soarele din când în când.

Miercuri rămânem cu vremea închisă și rece, iar precipitațiile cuprind toată țara. În sud și în vest o să plouă, în rest va ninge, iar în Moldova și la munte se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, iar în centru, în est și la munte va fi viscol.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi va domina atmosfera însorită, iar vremea va deveni nefiresc de caldă pentru această perioadă: la amiază, termometrele vor indica 16...17 grade Celsius. La noapte se adună norii, spre dimineață începe să plouă, iar temperatura coboară până la 3 grade.

Luni vremea se schimbă radical: vor fi înnorări, averse consistente, posibil însoțite de descărcări electrice, iar spre seară se întețește și vântul. Totodată, se face mai răcoare, iar la amiază nu vor fi mai mult de 12 grade.

Marți se face mai răcoare și se menține atmosfera închisă: va ploua consistent, din când în când se pornește vântul, iar maxima se oprește la 7 grade.

Miercuri se anunță o altă zi mohorâtă. Va ploua în cea mai mare parte a zilei, vântul rămâne activ, iar temperatura nu trece de 6 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

Și la munte va fi neobișnuit de cald pentru jumătatea lunii martie. Vor fi înnorări, la altitudini mai mici o să cadă lapoviță, pe creste vor predomina ninsorile, iar în nordul Carpaților Orientali se va depune un strat consistent de zăpadă. Cantitățile de apă pot depăși 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar, izolat, se va forma polei.

Luni rămânem cu vremea închisă și se face mai răcoare. La început o să fie lapoviță, apoi, treptat, se va transforma în ninsoare, iar în Carpații Meridionali și în Orientali se va depune un strat consistent de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul va viscoli zăpada de pe creste cu viteze de peste 80 de km/h.

Marți temperaturile mai scad puțin și găsim tot atmosferă mohorâtă. Vor fi înnorări, va ninge și va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în masivele sudice și estice.

Miercuri, vremea devine rece pentru data din calendar. Vor predomina ninsorile, se va depune un nou strat consistent de zăpadă, iar în zona înaltă va fi viscol.

 

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
Vremea azi, 2 mai. Zonele unde va ploua și vor apărea înnorări. Maximele ajung până la 26 de grade în nord-vestul țării
Vremea azi, 2 mai. Zonele unde va ploua și vor apărea înnorări. Maximele ajung până la 26 de grade în nord-vestul țării

Joi se incălzeste ușor, dar apar înnorări și averse locale în Banat, Oltenia și pe suprafețe mai restrânse în Muntenia și în Dobrogea. Maximele pleacă de la 16 grade pe litoral și vor ajunge până la 26 de grade în nord-vestul țării.

Vremea azi, de Ziua Muncii. Cum va fi vremea pe litoral de 1 Mai
Vremea azi, de Ziua Muncii. Cum va fi vremea pe litoral de 1 Mai

Avem temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Maximele pornesc de la 16 grade pe litoral și vor ajunge până la 26 de grade în Dealurile de Vest.  

Prognoza meteo pentru luna mai. Va fi mai cald decât normalul perioadei și în mare parte a țării va ploua de 1 Mai și Paște
Prognoza meteo pentru luna mai. Va fi mai cald decât normalul perioadei și în mare parte a țării va ploua de 1 Mai și Paște

Meteorologii anunţă că, de 1 mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării şi că vor fi ploi în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice.

 

Recomandări
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, a precizat că NATO a trecut peste Linia Roșie, relatează portfolio.hu.

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova în zona în care s-a surpat strada. Autoritățile cer oamenilor să evacueze imediat
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova în zona în care s-a surpat strada. Autoritățile cer oamenilor să evacueze imediat

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care solicită evacuarea imediată a zonei din Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat, iar clădirile din zonă riscă să se prăbușească.

Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”
Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”

Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina, apreciind într-un interviu publicat joi de The Economist că va trebui să "ne punem problema" dacă Moscova "va reuşi să străpungă linia frontului".