Vremea astăzi, 8 noiembrie. Ploile se extind la început de săptămână

Ultima actualizare: 08-11-2021 09:36

Vremea astăzi, 8 noiembrie. În sud și în sud-est o să avem vreme caldă și până la 21 de grade, dar de mâine se răcește peste tot și maximele nu mai trec de 13-14 grade.

Ziua de astăzi ne aduce un pic de soare și vreme caldă în sudul și în sud-estul țării. Ploile apar însă pe suprafețe mari în jumătatea nordică, iar maximele pleacă de la 8 grade în Bucovina și ating 21 de grade în Muntenia și Dobrogea.

În Dobrogea și Bărăgan se mai încălzește față de ieri și temperaturile urcă până la 20-21 de grade. Dimineața sunt condiții de ceață, peste zi, apare trecător soarele, iar la noapte o să plouă.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim atmosferă schimbătoare și temperaturi mai potrivite pentru o zi de octombrie, în jur de 17-18 grade. După lăsarea nopții, ploile ajung și aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se mai răcește puțin față de ziua trecută. Cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă din când în când, iar peste noapte apar ceva ninsori în zonele de munte.

Vreme destul de neplăcută avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: mulți nori, ploi frecvente și cel mult 10-11 grade pe la prânz. Acestea sunt însă valori potrivite data din calendar.

Temperaturile mai scad puțin și în ținuturile vestice. O să plouă mai mult în zona Banatului, pe unde se pot strânge 25-30 de litri de apă pe metru patrat. Maximele se opresc pe la 10 grade.

Un aer mai rece pătrunde astăzi și în Transilvania. Ieri pe aici s-au atins 18-19 grade, astăzi vor fi cel mult 16 grade în Brașov. Vom avea vreme închisă, multe ploi, iar cantități de apă ar putea ajunge și aici pe la 30 L/mp. La noapte, în zona înaltă din Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

În schimb, în Oltenia găsim vreme ceva mai bună, înnorări și poate câțiva stropi. Ploile se extind însă pe timpul nopții, dar până atunci avem o zi destul de caldă, cu maxime de 16-17 grade.

În sudul țării se face mai cald decât ieri, apare puțin și soarele, iar temperaturile ajung pe la 20-21 de grade. La noapte cresc șansele de ploaie.

Vremea în București

În București se încălzește simțitor. O să avem atmosferă schimbătoare, un pic de vânt și 21 de grade pe la amiază. Pe timpul nopții e posibil să plouă, dar temperaturile rămân ridicate pentru o noapte de noiembrie și minima ajunge pe la 9-10 grade.

Vremea la munte

Vremea se răcește însă în zonele de munte. O să ploua mai mult în masivele vestice și nordice, iar la noapte vor fi precipitații mai consistente în zonele montane din sud și est. Și tot după lăsarea nopții, în Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

Vremea în următoarele zile

Vremea în București

Începem cu Bucurestiul, pe unde astăzi se încălzește simțitor și o să avem vreme schimbătoare, un pic de vânt și o maximă de 21 de grade. La noapte, e posibil să plouă și minima ajunge pe la 10 grade.

Marți se răcește și o să avem o zi tare neplăcută, cu ploi din când în când, vânt intens și cel mult 12 grade grade pe la amiază. Temperaturile scad și pe timpul nopții și vor fi în jur de 2-3 grade.

Miercuri scăpăm de ploi. Se arată puțin și soarele, dar vremea devine rece pentru această perioadă. Vor fi 8-9 grade la orele prânzului și minus 2 grade în noaptea următoare.

Joi, temperaturile cresc ușor și ajung pe la 10 grade, dar mai apar ceva înnorări și vântul rămâne destul de activ.

Vremea la munte

La munte, astăzi, temperaturile încep să scadă. O să plouă mai mult în masivele vestice și nordice, iar la noapte, apar precipitații mai consistente în zonele montane din sud și est. Și tot după lăsarea nopții, în Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

Marți, se mai răcește puțin. În Carpații Orientali o să ningă, iar în Meridionali, mai întâi va fi lapoviță, apoi vor domina ninsorile. În masivele sudice, la altitudini mari, vântul va sufla cu peste 70-80 Km/h.

Miercuri, ne-așteaptă o zi destul de rece, cu înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie în Munții Banatului și în Meridionali și atmosferă însorită în celelalte masive.

Joi, temperaturile cresc ușor. O să plouă puțin în nordul Carpaților Orientali. În rest o să avem vreme mai bună.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO