Vremea, 28 Octombrie. Cer senin în majoritatea zonelor și un vânt mai insistent, la noapte

Ultima actualizare: 28-10-2021 10:36

Vremea, 28 Octombrie. Rămânem cu vremea frumoasă și se mai încălzește puțin, iar temperaturile urcă spre 20 de grade în unele zone. În weekend, însă, apar mai mulți nori, poate și doi-trei stropi de ploaie în sudul și în estul țării.

Vremea, 28 Octombrie. Atmosfera devine plăcută după prânz, temperaturile cresc de la o oră la alta și se face puțin mai cald decât astăzi. O să avem cer senin în majoritatea zonelor și un vânt mai insistent, la noapte.

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul nu pune probleme și temperaturile ajung la 15-16 grade, valori potrivite pentru sfârșitul lunii octombrie.

Soare și vreme bună găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Dimineață este destul de rece, însă după prânz se ating temperaturi agreabile, în jur de 16-17 grade.

La fel va fi și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina unde avem o dimineață rece, cu temperaturi de zero grade. Cerul rămâne curat, iar după prânz maximele urcă până la 15-16 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș temperaturile au coborât sub pragul înghețului în această dimineață. Tot acum, în primele ore sunt și ceva condiții de ceață, dar mai apoi se înseninează complet și la amiază se vor înregistra 13-14 grade Celsius.

Și în vestul țării se anunță o zi superbă, cu cer senin și până la 14 grade în termometre. Nici vântul nu pune probleme, iar la noapte minimele vor atinge zero grade.

În zona Transilvaniei avem o dimineață geroasă în depresiuni, pe unde temperaturile au coborât până la -10 grade. Tot în zona depresionară s-a lăsat ceața, însă mai apoi prindem vreme frumoasă, cu maxime de 13 grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia este foarte rece în primele ore ale zilei, dar mai apoi urmează o zi plăcută: nici urmă de nori pe cer, iar la amiază se vor înregistra 16, poate chiar 17 grade Celsius.

În ținuturile sudice se mai adună norii în Lunca Dunării, dar în rest avem vreme bună, cu soare generos și temperaturi de 14-16 grade, valori normale pentru acest moment al anului.

Vremea în București

În București, dimineața, mai sunt ceva înnorări, dar mai apoi cerul se degajează și prindem vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei și 16 grade în termometre, după prânz. La noapte minimele ating 3 grade în centrul orașului și minus 1 grad la periferie.

Vremea la munte

La munte avem o dimineață friguroasă, cu ceață pe văi și în depresiuni. După ce se risipește ceața matinală se anunță o zi plăcuta: Cerul va fi senin în majoritatea masivelor, nici vântul nu pune probleme, însă temperaturile rămân modeste pentru data din calendar.

Vremea în următoarele zile

București

În București, avem o dimineață rece, însă amiaza ne-aduce atmosferă plăcută, cer senin și în jur de 17 grade în termometre.

Vineri avem soare și vreme bună până spre seară, când apar ceva nori. Se mai încălzește puțin și după prânz se ating 18 grade, iar mâine noapte vor fi în jur de 6-7 grade.

Sâmbătă ne așteaptă o zi cam mohorâtă, cu vânt activ, poate și un pic burniță. Temperaturile scad ușor și maxima se oprește pe la 15 grade.

Duminică rămânem cu atmosferă închisă, se mențin condiții de burniță, iar în noaptea următoare este posibil să plouă. Vor fi 14 grade pe la amiază și 7-8 grade pe timpul nopții.

Munte

La munte continuă vremea frumoasă și se mai încălzește puțin. E drept că este frig la începutul zilei, când poate să apară din nou ceață pe văi și în depresiuni.

Vineri avem încă o zi însorită, cu temperaturi ușor mai ridicate decât astăzi. Mâine-noapte, în masivele estice și sudice, se înnorează și e posibil să fie burniță, iar vântul prinde putere în zona înaltă din Meridonali.

Ziua de sâmbătă, aduce înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie în Meridionali și în Carpații de Curbură și cer senin în rest. Vântul suflă mai tare pe creste, iar dimineață apar din nou condiții de ceață pe văi și în depresiuni.

Duminică, va fi cam înnorat și s-ar putea să picure tot în Carpații Meridionali și în cei de Curbură. În celelalte masive rămânem cu vremea frumoasă, dar temperaturile scad ușor peste tot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO