Vremea 28 martie 2018. Miercuri, temperaturile cresc, iar maxima ajunge la 15 grade

×
Codul embed a fost copiat

Vremea 28 martie 2018. Miercuri, mai cresc temperaturile. În jumătatea nordică o să avem atmosferă cam mohorâtă, ploi slabe şi lapoviţă pe la munte.

În schimb, în sud se anunţă soare, vreme bună şi poate doi-trei stropi de ploaie pe înserat. Maximele pleacă de la 5 grade în depresiuni şi ating 15 grade în Lunca Dunării.

Dobrogea şi Bărăganul. Aici se anunţă vreme frumoasă după ce se risipeşte ceata matinală. Temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se încălzeşte uşor. Dimineaţa va fi ceaţă; mai târziu zărim şi soarele, dar mai pot să vină şi câţiva stropi de ploaie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cam neplăcută cu înnorări şi ploi slabe. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Citește și
ploi romania
Temperaturile cresc, însă va ploua pe arii extinse. Prognoza pe 2 săptămâni
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii persistă şi vor fi precipitaţii slabe: ploi în zonele joase şi lapoviţă la munte. Vântul va fi activ şi temperatura aerului va creşte uşor.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar întâmplător s-ar putea să picure. Maximele termice cresc cu 6-7 grade faţă de ieri. În judeţul Arad este cod galben de ceaţă densă ina la ora 9.

În centrul României vor fi înnorări şi ceva ploi slabe sporadice prin zonele joase iar la munte aşteptam precipitaţii mixte. Apare şi soarele pe parcursul zilei şi temperatura aerului va creşte peste tot.

În sud-vestul ţării, se anunţă atmosferă plăcută şi un vânt mai activ. Acum dimineaţă este ceata densă până la ora 10 în judeţele Gorj şi Vâlcea. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici iar maximele urcă spre 14 grade.

În ţinuturile sudice, aşteptam ceata dimineaţa; până la ora 10 şi jumătate este ceata persistenta în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Vizibilitatea este mult scăzută. Peste zi se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. Doar izolat e posibil să picure şi după prânz în Lunca Dunării vor fi 15 grade Celsius.

Joi, temperaturile ajung la normal, dar în vest, nord şi centru mai apar înnorări şi ploi slabe. În sud şi est o să avem soare, atmosferă plăcută şi condiţii de ceaţă dimineaţa.

Vineri, vremea devină mai caldă decât ar fi normal, în special în jumătatea de sud a ţării. În vest, nord şi centru se mai aduna norii şi vor aduce ploi locale. În sud şi est rămânem cu timpul frumos, însă dimineaţa şi noaptea o să fie ceaţă.

Sâmbătă, avem atmosferă plăcută şi caldă. Vântul se înteţeşte la munte, în vest şi în sud-estul extrem, iar seara şi noaptea ploile cuprind jumătatea vestică a ţării.

București

În Bucureşti vremea se îndreaptă şi se încălzeşte de la o zi la alta. Miercuri, se ating 13 grade, o să avem soare, dar şi ceva înnorări după-amiaza, însă e puţin probabil să plouă.

Joi, ajungem la normal cu temperaturile şi vom avea o zi însorită, cu un pic de vânt şi 15...16 grade după prânz. Dimineaţa şi noaptea vor fi din nou condiţii de ceaţă.

Vineri, încălzirea vremii continuă şi se face mai cald decât ar fi normal. La începutul zilei mai poate apărea ceaţă, apoi vom avea vreme foarte frumoasă, cu o maximă în jur de 20 de grade.

Sâmbătă: Nicio schimbare. Tot soare, atmosferă plăcută şi caldă. Se ating din nou 20 de grade; iar temperaturile cresc şi pe timpul nopţii. Minimă, potrivită pentru luna mai, ajunge pe la 8...9 grade.

Munte

Şi la munte se anunţă o încălzire treptată a vremii. Astăzi norii persistă şi mai aduc ceva lapoviţă, în special în masivele din nordul şi estul ţării, iar vântul sufla tare pe creşte.

Joi, temperaturile mai urcă puţin, dar nu scăpăm de precipitaţii. De acesta dată apar în masivele vestice şi în cele nordice. Vor fi ploi cu lapoviţă, dar la altitudini mari s-ar putea să ningă.

Vineri, se face mai cald. O să plouă în Carpaţii Occidentali, în nordul Orientalilor şi sporadic în rest, iar vântul va fi destul de insistent.

Sâmbătă, vom avea atmosferă caldă, dar schimbătoare şi vânt cu intensificări. Pe seară şi în noaptea următoare, ploile vor cuprinde masivele vestice; dar s-ar putea să picure şi în restul zonei montane.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea 27 martie 2018. Temperaturile ajung până la 12 grade
Vremea 27 martie 2018. Temperaturile ajung până la 12 grade

Ziua de marți neaduce vreme rece, ploi în vest, nord şi centru, un pic de soare şi câţiva stropi în ţinuturile sudice. Maximele pleacă de la 5 grade în depresiuni şi ating 12 grade prin Oltenia.

Temperaturile cresc, însă va ploua pe arii extinse. Prognoza pe 2 săptămâni
Temperaturile cresc, însă va ploua pe arii extinse. Prognoza pe 2 săptămâni

Temperaturile urcă până la peste 18 grade Celsius în următoarele două săptămâni, în cea mai mare parte ţării, însă precipitaţiile vor continua să fie prezente pe arii extinse în majoritatea regiunilor, arată prognoza pe următoarele două săptămâni.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.