Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Ultimul update: Duminica 15 Aprilie 2018 10:53
Data publicarii: Duminica 15 Aprilie 2018 09:26
Categorie: Vremea

Ziua de duminică ne-aduce vreme şi mai caldă şi mult soare. Maximele termice vor fi de la 13 la 28-29 de grade, cu cele mai modeste valori pe litoral.

Vedem mai detaliat fiecare zonă a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Avem ceață matinală, Cod galben până la ora 9, va fi destul de răcoare în prima parte a zilei, dar se face timp frumos mai târziu.

Vântul va avea unele intensificări, se încălzeşte faţă de sâmbătă şi saltul poate fi unul chiar şi de patru grade. La noapte se răceşte puţin.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se arată soarele după ce se împrăştie ceaţa. Temperaturile sunt plăcute, nu cresc faţă de ieri, iar peste noapte se răceşte ușor.

Soare cu nori găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei. Ieri au fost ceva ploi, azi se aşteaptă vreme caldă şi frumoasă. Maximele sunt comparabile cu cele de ieri. Şi aici se simte un pic vântul.

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim timp frumos şi temperaturi mai mari ca ieri. Se pot înregistra local şi 28 de grade în zonă. La noapte: până la 12 grade în zonă.

Soare şi mai cald ca ieri aşteptăm şi în vestul ţării. Atmosfera se încinge de-a dreptul pe la amiază; ieri au fost 25 de grade, azi 28, poate 29 de grade. Caldă se anunţă şi noaptea următoare; vor fi 15 grade, valori de luna iulie, iar în sud-vest cresc condiţiile de ploaie. Vă amintesc că în Caraş-Severin este în vigoare un cod galben de vânt până la ora 9.

Şi în Transilvania o să fie soare şi mai cald ca ieri. În vestul provinciei se încălzeşte chiar şi cu patru grade.

În sud-vestul ţării: vreme frumoasă, nori puţini, vânt mai insistent că în alte zone şi temperaturi ridicate pentru dată din calendar. Tot aşa a fost şi ieri.

Soare şi foarte cald va fi şi luni. De la 10 grade pe litoral, la 27 de grade în centru şi vest. În jumătatea vestică, norii pot aduce câteva reprize de ploaie, dar pe zone restrânse. Vântul va fi mai nervos în Banat şi Moldova, iar presiunea atmosferică scade peste tot.

Rămânem cu vremea caldă şi marţi, dar soarele va apărea mai mult în sud-est. În celelate zone încep să se adune norii şi s-ar putea să plouă în averse pe ici pe colo. În noaptea de marţi spre miercuri, vorbim deja de instabiliate accentuată şi de averse zdravene în vest, centru şi nord.

Miercuri, ploile se extind şi vremea se răceşte. Va ploua temporar în toate zonele, iar prin sud vor fi averse cu tunete, fulgere şi chiar grindină. La munte, în noaptea de miercuri spre joi sunt condiţii de lapoviţă la altitudini maii mari.


Bucureşti

Avem soare şi vreme caldă până marţi. Azi, cam aceleaşi condiţii meteo: mult soare, temperaturi de mai-iunie, presiune atmosferică staţionară.

Luni, pe un fond de vreme bună, avem două elemente noi: se simte o uşoară răcorire şi peste zi şi peste noapte, iar barometrele arată o nouă scădere.

Marţi, deşi temperatura se menţine ridicată pentru această dată, încep să apară norii şi pot veni câţiva stropi.

Miercuri: mulţi nori şi atmosfera ceva mai agitată. După prânz apar şi aversele, care continuă şi în noaptea de miercuri spre joi, vântul are unele răbufniri mai pe seara, dar temperaturile sunt ridicate pentru a doua decadă a lui aprilie.

Munte

Azi găsim cer senin, vreme caldă, vânt intens la peste 2000 de metri. La noapte sunt condiţii de ploaie în masivele vestice.

Luni: tot vreme neobişnuit de caldă, ceva ploi, scurte, de vară în Occidentali şi în Meridionali, vreme frumoasă în rest.

Marţi: se păstrează atmosferă foarte caldă, sporadic vin şi câteva averse, iar în masivele sudice, vântul va sufla cu putere. Noaptea de marţi spre miercuri aduce averse mai consistente şi chiar grindină.

Miercuri, se răceşte, instabilitatea cuprinde toate masivele şi, din când în când, o să plouă în averse. În Meridionali se strâng cantităţi mai mari de apă, iar în noaptea de miercuri spre joi, pe creste vor fi şi ninsori cu lapoviţă.

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

VIDEO PROTVPLUS.RO

furtuna, ploi

Cod galben de furtună în Bucureşti şi mai multe judeţe, joi seară

Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

ploaie

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”