Vreme schimbătoare, cu temperaturi normale, dar și ploi zgomotoase

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi instabilitatea crește și o să plouă în regiunile estice și pe suprafețe mai restrânse la munte și în sud-vest, dar spre seară ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

 

Vor fi averse cu tunete, fulgere, condiții de grindină și se pot strânge 10-15 litri de apă pe metru patrat. Maximele termice pleacă de la 16 grade pe litoral și în nordul Moldovei și vor ajunge până la 27 de grade în nord-vest.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici predomină vremea frumoasă și doar prin nordul Dobrogei vor fi înnorări și averse.

Temperaturile urcă până la 25 de grade în zona Bărăganului, dar la malul mării va fi în continuare mai răcoare

Citește și
Vremea 29 aprilie. Nu ne părăsesc ploile. Care vor fi maximele zilei
Vremea azi, 8 mai. Temperaturile scad peste tot în țară. În nord, în centru și pe la munte vin câteva ploi
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se mai adună norii și vor aduce câteva averse. Apare și soarele pe parcursul zilei, iar maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o zi cu înnorări și ploi în mai multe reprize. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile scad și se opresc pe la 18 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme plăcută cu mult soare, însă la noapte o să plouă și pe aici. Până atunci avem atmosfera plăcută și temperaturi de până la 27 de grade Celsius.

În ținuturile vestice se anunță vreme bună în Crișana, dar în rest norii vor fi numeroși și o să plouă în aversă. Apar și fenomene electrice, vântul va crește în intensitate și se pot strânge cantități mai mari de apă în zonele de munte.

În Transilvania, urmează o zi plăcută cu mult soare. Din a doua parte a zilei se mai adună norii, o să plouă consistent în zonele de munte și e posibil să cadă grindină. Temperaturile scad ușor și ajung până la 26 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, vremea se schimbă. Se înnorează treptat și vin ploi pe suprafețe restrânse iar vântul va avea intensificări. Se răcorește ușor și la amiază se ating 23- 24 de grade.

În ținuturile sudice, avem vreme frumoasă și temperaturi în creștere ușoară. Norii se strâng spre seară și o să plouă mai ales pe timpul nopții, iar maximele se opresc pe la 26 de grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

Astăzi vin ploi în estul țării și pe suprafețe mai restrânse la munte și în sud-vest, dar spre seară ploile vor cuprinde treptat majoritatea zonelor.

Joi instabilitatea persistă și se mai răcorește. În jumătatea de vest apar ploi pe zone extinse și se pot strânge cantități mai însemnate de apă.

Vineri, vremea va fi instabilă în regiunile nordice, pe unde vin ploi zgomotoase. Prin sudul țării, atmosfera va fi plăcută, se arată soarele și maximele ajung până la 26 de grade.

Sâmbătă aversele vin în jumătatea de sud-vest a țării și pe zone mai restrânse în rest, iar temperaturile mai cresc puțin prin est, centru și sud-est.

 

Vremea în București

 

În București astăzi avem vreme bună până spre seară, când se strâng norii și sunt condiții de averse slabe și fenomene electrice.

Vântul va avea intensificări ușoare și maxima va ajunge pe la 26 de grade. La noapte înnorările persistă, vor fi averse și se încălzește ușor.

Joi vremea va fi schimbătoare, iar spre seară și în noaptea următoare mai vin câteva ploi slabe. Vântul va fi mai activ, se răcește ușor și la amiază vor fi 22 grade Celsius.

Vineri atmosfera va fi însorită, apar câțiva nori după prânz, însă șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va fi mai insistent, dar se domolește spre seară. Maxima termică va ajunge până la 24 de grade Celsius - o valoare normală pentru această dată.

Sâmbătă instabilitatea revine din a doua parte a zilei, când vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se mai încălzește puțin și în termometre se vor înregistra în jur de 26 de grade.

 

Vremea la munte

 

În zonele de munte, vremea se strică din a doua parte a zilei. Vor veni ploi care pot fi torențiale, cu descărcări electrice și e posibil să cadă grindină. Se mai răcorește, iar pe timpul nopții,vântul va crește în intensitate pe crestele Carpaților Meridionali.

Joi rămânem cu atmosfera instabilă și răcoroasă. Vântul se întețește, apar averse zgomotoase, iar în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri prindem tot vreme instabilă și va fi destul de rece. Vor fi înnorări, apar averse care pot să lase în urma cantități mari de apă și e posibil să cadă și grindină.

Sâmbătă se înnorează mai ales după-amiază și după prânz apar ploi care pot fi torențiale. Vântul va avea intensificări de scurtă durată și se încălzește ușor.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea se încălzește semnificativ. Zonele unde se vor atinge și 25 de grade
Vremea se încălzește semnificativ. Zonele unde se vor atinge și 25 de grade

Vremea, 9 mai. Duminică predomină vremea frumoasă și se încălzește mai ales prin vest, centru și nord. Cerul va fi mai mult senin și doar în jumătatea estică mai apar câțiva nori pe parcursul zilei.

Vremea azi, 8 mai. Temperaturile scad peste tot în țară. În nord, în centru și pe la munte vin câteva ploi
Vremea azi, 8 mai. Temperaturile scad peste tot în țară. În nord, în centru și pe la munte vin câteva ploi

Vremea azi, 8 mai. Sâmbătă temperaturile scad peste tot, iar în vest, în centru, în nord şi în nord-est vremea devine rãcoroasã.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.