Vreme la extreme în weekend. Temperaturile scad și cu 15 grade în 24 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se va menţine caldă în toată ţara sâmbătă, iar temperaturile vor ajunge până la 22 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, cu ploi în cea mai mare parte a ţării, spre seară. Duminică, vremea se va răci brusc.

Sâmbătă se răceşte în nord; după prânz vin ploi consistente în vestul şi nord-vestul ţării, iar în zona Moldovei se anunţă lapoviţa şi apoi ninsoare. Maximele pleacă de la 4 grade în Bucovina şi ajung la 20 de grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei. 

În Dobrogea şi Bărăgan este atmosferă schimbătoare, un pic de soare şi vânt din ce în ce mai insistent. Ziua va fi mai caldă decât cea de ieri: maximele vor urca spre 20 de grade; dar peste noapte se răceşte accentuat.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme caldă pe timpul zilei; dar la noapte vântul aduce aer rece şi temperaturile coboară până la minus 4 grade. Şi tot după lăsarea nopţii, în zona apar ceva ninsori. 

În jumătatea nordică a Moldovei vântul prinde putere şi se răceşte simţitor. În Bucovina maximele se opresc la 4 grade; iar la noapte va fi chiar ger. Pe seara apare lapoviţa şi sunt condiţii de polei; apoi se aşteaptă ninsori şi strat de zăpadă.

Citește și
ninsoare pe strada in Pitesti
Vremea 16 martie 2018. Temperaturile cresc, dar duminică revine iarna, cu ger şi ninsori
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme urâtă, cu ploi zdravene şi vânt intens. Cantităţile de apă ar putea depăşi 20 litri/mp, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută.

Vreme rea se anunţă şi în ţinuturile vestice. O să plouă destul de mult; ploile se înteţesc după prânz, iar vântul va sufla cu viteze de 50...55 KM/h. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 12...13 grade. În Transilvania găsim vreme închisă şi ploi serioase în vestul provinciei. La noapte apare şi lapoviţă; la munte va ninge, iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

Temperaturile se menţin ridicate pe timpul zilei; dar la noapte scad destul de mult: în zona Miercurea Ciuc se vor atinge minus 6 grade. În sud-vest vremea se încălzeşte; dar vom avea o zi cam mohorâtă, cu ploi în vestul Olteniei.

Maximele ajung pe la 17...18 grade- valori mai potrivite pentru luna aprilie, iar vântul devine activ.  Vreme caldă găsim şi în ţinuturile sudice. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ieri şi vor atinge 20 grade în sudul Muntenie. Zărim şi soarele pe parcursul zilei; iar pe înserat şi la noapte vântul prinde putere şi va ajunge la 60...65 KM/h. 

Şi în Bucureşti se face mai cald şi maximă urca spre 19 grade. Atmosferă va fi schimbătoare; iar pe seara vântul va deveni tot mai insistent şi va aduce un aer rece. La noapte, temperaturile coboară spre limita îngheţului.

La munte, precipitaţiile se extind dinspre masivele vestice şi nordice şi se înteţesc după prânz. Vântul prinde putere; în Orientali va ninge; în rest se anunţă lapoviţă sau ploaie. Temperaturile cresc în masivele sudice; dar pe timpul nopţii se răceşte în toată zona montană.

ANM: Duminică se va răci brusc

De sâmbătă, de la ora 14.00, intră în vigoare o atenţionare cod galben de ploi în zona de vest a ţării, iar începând de la ora 18.00 va fi în vigoare o avertizare cod galben de lapoviţă şi ninsoare, cu intensificări ale vântului, în jumătatea de nord a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali.

Duminică, vremea se va răci brusc în special în estul şi în sud-estul ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius în nordul Moldovei şi cel mult 10-12 grade în vestul Olteniei şi în sudul Dobrogei. Vântul va continua să aibă intensificări şi vor fi lapoviţă şi ninsoare în special în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în zonele de munte.

În Bucureşti, sâmbătă va fi vreme frumoasă, caldă, cu maximă de 19 grade şi minimă de 7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Duminică, însă, temperaturile vor scădea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade. Va ploua slab pe tot parcursul zilei, iar pe timpul nopţii, temperaturile nu vor urca peste 1 grade.

Vremea se va menţine rece toată săptămână, spun meteorologii, iar temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ploi care intră în vigoare începând de sâmbătă, de la ora 14:00, în zona de vest a ţării, iar începând de la ora 18:00 este instituit un cod galben de lapoviţă şi ninsoare, cu intensificări ale vântului, în jumătatea de nord a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali. Ambele avertizări urmează să expire duminică la ora 8:00, când intră în vigoare o nouă avertizare de ploi abundente, vânt şi temperaturi scăzute în 32 de judeţe şi în Capitală.

Conform ANM, de sâmbătă, de la ora 14.00 şi până duminică la ora 8.00 se vor produce ploi însemnate cantitativ în Maramureş, Crişana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaţilor Occidentali.

"Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul şi nord-vestul ţării, precum şi zonele montane aferente şi se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h", spun meteorologii.

De asemenea, vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, în cursul nopţii în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h.

Un alt cod galben, valabil de sâmbătă, de la ora 18.00 şi până duminică la ora 8.00 vizează jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali, unde se vor produce precipitaţii moderate cantitativ sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă şi intensificări ale vântului.

"În jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea", precizează ANM.

Duminică, de la ora 8:00, intră în vigoare un nou cod galben de ploi abundente, vânt şi temperaturi scăzute, urmând să fie afectate 32 de judeţe şi Capitala.

"În intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp", anunţă meteorologii.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Bucureşti

Duminică, deşi temperaturile scad, se menţin peste valorile normale. Vom avea vreme cam neplăcută, cu ploi şi vânt intens. Maximă va fi în jur de 9 grade, iar minima va ajunge pe la zero grade.

Luni se mai răceşte puţin, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod normal: pe la prânz se vor înregistra 6...7 grade. Mai apar ceva înnorări, dar nu o să plouă, iar vântul va fi un pic mai activ.

Marţi, norii se risipesc şi vom avea o zi frumoasă, cu temperaturi în creştere uşoară. La amiază se vor atinge 8...9 grade.

Munte

Duminică se răceşte simţitor. Vin alte ninsori, destul de consistente. Vântul continuă să sufle tare şi, în special, în zonă înaltă va fi viscol puternic.

Luni vremea se îmbunează, apare puţin soarele şi o să mai ningă slab, pe suprafeţe restrânse. Se domoleşte vântul, însă temperaturile continuă să scadă.

Marţi se încălzeşte uşor şi vom avea vreme frumoasă în cea mai mare parte a zonei montane. Mai vin ceva fulguieli, dimineaţa în nordul Orientalilor, iar noaptea în masivele sud-vestice.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cod Galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare în weekend. Județele afectate
Cod Galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare în weekend. Județele afectate

Maramureşul, Crişana, Banatul, vestul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Occidentali intră sâmbătă după-amiază, la ora 14:00, sub Cod galben de ploi.

Vremea 16 martie 2018. Temperaturile cresc, dar duminică revine iarna, cu ger şi ninsori
Vremea 16 martie 2018. Temperaturile cresc, dar duminică revine iarna, cu ger şi ninsori

Astăzi rămânem cu vremea caldă, însă ploile cuprind jumătatea vestică a ţării şi vor fi mai consistente în zonele montane de aici. Vom avea maxime de la 8 grade în depresiuni, la 18 grade în sud-est.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.