Vreme instabilă și ploi abundente în toată țara. Ce temperaturi o să fie la mare și la munte

Ultima actualizare: 26-06-2021 09:45

Astăzi scăpăm de caniculă, dar atmosfera rămâne înăbușitoare prin sud-vest, pe unde se vor mai atinge 34 de grade.

 

În rest temperaturile scad simțitor, vremea devine instabilă, iar ploile vor lăsa în urmă cantități foarte mari de apă, în intervale scurte de timp.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim multă instabilitate. Vor fi averse abundente, frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem tot atmosferă instabilă. Vor fi perioade cu vijelii puternice, s-ar putea să cadă grindină, iar ploile torențiale pot să aducă peste 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Instabilitatea crește și în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, pe unde apar câteva serii de averse zgomotoase. Se pot strânge 40...50 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu putere pe durata ploilor.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș o să vină câteva reprize de ploaie. Temperaturile pierd vreo 6...7 grade față de ieri, iar astăzi maximele ating 27, poate chiar 29 de grade pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice, după cele 37 grade înregistrate ieri, la Timișoara, astăzi nu vor fi mai mult de 32 de grade. Totodată, atmosfera devine instabilă, se anunță ploi destul de violente, iar în special în regiunile mai înalte se vor strânge cantități însemnate de apă.

În Transilvania vremea se răcorește cu vreo 7...8 grade față de ieri, iar astăzi, în depresiuni, temperaturile se opresc la 24...26 de grade. Și pe-aici crește instabilitatea, o să apară alte averse, iar în zona montană se pot acumula peste 50 de litri de apă pe metru pătrat.

În Oltenia maximele se opresc sub pragul caniculei, însă disconfortul termic se menține ridicat, iar aerul va fi greu de respirat. Pe parcursul zilei o să vină câteva ploi de vară, cu tunete, fulgere și vânt intens.

Și în ținuturile sudice vor fi cu vreo 4...5 grade mai puțin decât ieri, iar astăzi nu se vor înregistră mai mult de 30...31 de grade. Soarele se arată trecător, dar vor fi și perioade cu averse zgomotoase.

 

Vremea în țară

 

Peste noapte ploile continuă în jumătatea estică, la deal și la munte. Vor fi alte averse cu tunete și fulgere, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată, pe timpul ploilor. În rest norii se risipesc, însă temperaturile scad puțin față de noaptea trecută.

În depresiuni vor fi doar 12 grade Celsius, iar pe litoral temperaturile coboară până la 21 de grade.

Duminică, în Oltenia revine canicula, iar în vest și în sud va fi multă zăpușeală. În a doua parte a zilei, la deal, la munte, în nord, în centru și prin sud-est se întorc aversele însoțite de fenomene electrice, vijelii și grindină. S

e pot strânge cantități mari de apă, iar vântul va avea intensificări la munte, în sud-vest și prin est. Maximele se încadrează între 24...25 de grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 35 de grade în sud-vestul Olteniei.

 

Vremea în București

 

În București se răcorește, iar maxima se oprește la 31 de grade. Mai ales în a doua parte a zilei vor fi perioade cu ploi torențiale, s-ar putea să cadă și grindină și se pot strânge 20...25 de litri de apă pe metru pătrat. La noapte o să mai plouă puțin, iar temperatura coboară până la 18 grade.

Duminică rămânem cu vremea călduroasă, iar termometrele vor indica 30 de grade Celsius. Mai apar câteva averse, în special după-amiaza și seara, iar ploile pot lăsa în urma cantități mari de apă.

Săptămână viitoare începe cu vreme frumoasă și călduroasă. Va domina atmosfera însorită, după-amiaza se adună câțiva nori de ploaie, iar temperatura urcă până la 31 de grade Celsius.

Marți avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar condițiile de ploaie sunt reduse. Se face și mai cald, iar la amiază se vor atinge 32 de grade.

 

Vremea la munte

 

Și la munte scad temperaturile, iar vremea devine instabilă. După orele prânzului apar averse abundente care vor lăsa în urmă peste 50 de litri de apă pe metru pătrat și se pot forma vijelii puternice.

Instabilitatea se menține și duminică. În a doua parte a zilei vin alte ploi însoțite de descărcări electrice, iar temperaturile mai scad puțin.

Luni vorbim, în general, de vreme frumoasă. După-amiaza, pe alocuri mai apar câteva averse, care pot aduce până la 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Marți se încălzește și va domina atmosfera însorită. Pe seară se înnorează și o să mai picure trecător, iar vântul se întețește la altitudini mari.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral găsim vreme caldă și multă zăpușeală. Spre seară vin și pe aici câteva ploi trecătoare, iar temperaturile ating 29...30 de grade în aer și în jur de 22 de grade în apă.

Duminică se mai răcorește puțin, dar nu scăpăm de stresul termic accentuat. Pe timpul zilei apar alte averse zgomotoase, iar maximele ating 28 de grade în stațiuni.

Luni avem vreme frumoasă și caldă, însă disconfortul termic rămâne ridicat. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar ploile apar doar izolat.

Marți avem tot atmosfera însorită și caldă. Norii apar sporadic, iar temperaturile ajung la 28 de grade în aer și la 22 de grade în apă.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO