Vreme frumoasă în aproape toată țara. Unde vor fi ploi zgomotoase

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem înnorări și averse în nordul, nord-estul, centrul și sud-estul țării.

 

Ploile apar după prânz și vor fi însoțite de tunete fulgere, vijelii și căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot depăși 40...45 de litri de apă pe metru pătrat.

Se mai răcorește și la amiază vor fi 19 grade în nordul Moldovei și Maramureș și 32 de grade în sud-vestul Munteniei.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici avem soare în primlee ore ale zilei, însă mai târziu vor fi mai multe reprize de ploi zgomotoase. Maximele termice, scad ușor față de ziua trecută și la amiază vor fi cel mult 29 de grade.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ziua de astăzi ne-aduce averse și instabilitate. Se vor strânge cantități mai importante de apă și vântul va avea intensificări cu viteze de până la 65 km/h. Temperaturile scad ușor și pe aici.

În nordul Moldovei și în Bucovina vor fi perioade cu averse abundente, însoțite de fenomene electrice și vânt puternic. Cantitățile de apă pot să depășească izolat 45 l/mp. Se face mai răcoare decât ieri și maximele se vor situa între 19 și 24 de grade.

Ploi consistente apar și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Maximele ajung la cel mult 24 de grade, valori scăzute pentru această perioadă.

În ținuturile vestice avem vreme mai bună, soare cu nori dar și averse mai ales în zonele de munte. Temperaturile continuă să scadă, iar pe la amiază se ating în jur de 26 de grade.

În Transilvania se anunță înnorări și averse zgomotoase, mai ales din a doua parte a zilei. Ploile vor fi însoțite de toată suita de fenomene specifice instabilității, iar vântul va prinde putere în zona înaltă a Meridionalilor. Se răcorește ușor și la amiază se vor înregistra în jur de 23 de grade.

În sud-vestul țării, atmosfera va fi plăcută și ploile apar doar sporadic. Temperaturile scad ușor și după prânz se ating cel mult 29 de grade.

În ținuturile sudice, vor fi perioade cu soare dar și câteva averse din a doua parte a zilei, mai ales în regiunile deluroase. La amiază se ating 31-32 de grade în Lunca Dunării.


Vremea în țară

 

Astăzi avem înnorări și averse consistente în nordul, nord-estul, centrul și sud-estul tãrii. Vântul se intensifică în cea mai mare parte a țării și maximele ajung până la 32 de grade în sud-vestul Munteniei.

Joi atmosfera va fi plăcută și doar în Carpații Orientali și Meridionali o să mai plouă trecător.

Vineri va predomina vremea frumoas. Mai apar câteva ploi de scurtă durată pe la munte, iar maximele ajung până la 31 de grade în Lunca Dunării.

Sâmbătă avem vreme călduroasă în vest, sud și sud-est și temperaturi normale în rest. Spre seară se adună norii și cresc șansele de ploaie în zonele de munte și în sud-vest.

 

Vremea la București

 

În București, din a doua parte a zilei vor fi averse, fenomene electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se rcorestșe ușor și la amiază se vor înregistra în jur de 29 de grade Celsius.

Joi vom avea soare dar și înnorări temporare din a doua parte a zilei. Vântul va fi activ și la amiază se ating 29 de grade Celsius.

Vineri norii se adună spre seară, dar nu sunt anunțate ploi. Vântul va sufla cel mult moderat și maxima va ajunge pe la 30 de grade.

Sâmbătă se ating 31 de grade și vremea devine călduroasă. Atmosfera va fi însorită și vântul va sufla slab.

 

Vremea la munte

 

La munte, urmează o zi cu ploi torențiale, fenomene electrice și condiții de grindină. Vântul va avea intensificri, mai ales pe crestele Carpatilțor Meridionali iar temperaturile din stațiuni vor continua să scadă.

Joi așteptăm ploi de scurtă durată în Carpații Orientali și Meridionali, dar în rest găsim vreme mai bună și vântul va avea intensificări, în special în zona înaltă a Meridionalilor.

Vineri temperaturile cresc ușor, avem soare dimineața, însă după prânz apar averse, mai ales în masivele vestice și sudice.

Sâmbătă cerul va fi variabil, însă mai târziu se strâng norii și vor fi posibile ploi de scurtă durată, dar pe suprafețe restrânse.

 

Vremea la mare

 

Ploile apar astăzi și în zona litoralului. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 de km/h și se răcoreste ușor.

Joi vremea se îmbunează, avem soare toată ziua, însă vântul rămâne insistent și se pot atinge viteze de 55-65 de km/h.

Vineri avem o zi frumoasă, cu mult soare și vântul se mai domolește. Pe plajă vor fi până la 27 de grade, iar apa mării va avea 28 de grade.

Sâmbătă cerul va fi variabil și vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei. Pe plajă dar și în apa mării se ating cel mult 28 de grade.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade
Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade

Vineri avem vreme schimbătoare şi înnorări în majoritatea zonelor. În nordul, în centrul şi în estul ţării apar câteva reprize de ploaie, dar s-ar putea să picure şi în rest.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.