Vreme bună, dar cu temperaturi mai mari decât ar fi normal. Care este prognoza pentru zilele următoare

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce vremea destul de bună, cer senin în sud; 2...3 fulgi de zăpadă prin centru și la munte și un pic de lapoviță dimineața în zonele estice. Pe seară și la noapte, precipitațiile se extind în vest, nord și centru.  

Maximele pleacă de la minus 3 grade în depresiuni și ajung pe la 9...10 grade în sudul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici mai sunt ceva înnorări la începutul zilei; apoi se înseninează treptat.

Vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad față de ziua trecută, dar tot va fi mai cald decât în mod normal și se vor înregistra 5...6 grade Celsius.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o dimineață cam mohorâtă; dar norii se risipesc mai târziu. Se intensifica vântul și se mai răcește față de ieri, când s-au atins 9...10 grade. Astăzi maximele se opresc pe la 5...6 grade, dar și acestea sunt valori peste mediile perioadei.

Citește și
meteo vremea iarna inceput
Vremea azi, 27 ianuarie 2022. Temperaturi în creştere în sudul ţării. Mulţi nori şi precipitaţii trecătoare în rest
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Temperaturile scad și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare, înnorări dimineața și din nou după lăsarea nopții, când se întorc ninsorile. Vântul prinde putere, iar în zonele înalte de munte se transformă în viscol.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face mai frig decât ieri și o să avem cel zero grade la orele prânzului. Ne așteaptă o zi destul de însorită, dar pe seară și la noapte se schimbă vremea și vin alte precipitații, mai ales ninsori.

Răcirea vremii se simte astăzi și în vestul țării. Temperaturile pierd 3...4 grade față de ziua trecută, norii apar frecvent, iar precipitațiile vin mai mult după lăsarea nopții. Vor domina ninsorile, dar o să fie și puțină lapoviță, așa că se poate forma polei pe șosele.

În Transilvania se anunță o zi destul de rece, soare cu nori și fulguieli trecătoare mai ales în zonele de munte. Vântul suflă mai tare pe creste, iar peste noapte o să ningă, iar în depresiuni o să fie ger.

În Oltenia găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la final de ianuarie. Vântul devine activ; maximele ajung pe la 8, poate 9 grade, dar la noapte apar ceva ninsori și aici.

În ținuturile sudice cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. Ninsorile apar și pe aici, maximele ating 2 grade în Lunca Dunării, iar vântul suflă cam nervos, mai ales în estul provinciei. După lăsarea nopții, în zonele deluroase se lasă gerul.

La noapte, ninsorile se extind în vestul, în nordul și în centrul țării și vor fi mai consistente în nord-vest și în Munții Apuseni. În sud găsim vreme mai bună și puține precipitații. Vântul se intensifică în nord-vest, iar în zonele înalte de munte suflă foarte tare și viscolește ninsoarea.

În Carpații Orientali vor fi rafale de peste 100 km/h. Se face mai frig decât în noaptea trecută. În depresiuni o să fie ger și se vor atinge minus 11 grade, iar în vestul țării vor fi în jur de zero grade.

Vremea în țară

Duminică, însă o să avem vreme mult mai caldă decât ar fi normal în majoritatea zonelor. Se pornește însă vântul, iar pe crestele montane ar putea trece de 120 km/h. În rest vor fi rafale de 45...55 km/h, iar prin sud-vestul și centrul țării vântul va ajunge la viteze de 65 km/h. O să ningă la munte și în Maramureș, în timp ce prin vest, nord și centru o să fie puțină lapoviță.

Amiaza ne-aduce maxime de la zero grade în depresiuni, până la 10 grade în ținuturile sudice.

Ziua de duminică ne-aduce vreme mult mai caldă decât ar fi normal, dar și un vânt intens în majoritatea zonelor. O să ningă la munte și în Maramureș, iar prin vestul, nordul și centrul țării o să fie puțină lapoviță. Pe crestele montane va fi viscol puternic și vântul poate depăși viteze de 120 km/h.

Și luni va fi mai cald decât în mod normal, deși temperaturile scad în jumătatea nord-vestica a țării. Va fi vreme frumoasă și doar pe la munte și prin nord s-ar putea să fulguiască trecător. Pe seară și noaptea apar alte precipitații.

Marți se mai răcește puțin. O să avem vreme schimbătoare, înnorări în majoritatea zonelor, lapoviță în sud-vestul țării și ninsori slabe în centru, în nord și la munte.

Vremea în București

În București se mai răcește puțin și maxima ajunge cu greu la 1 grad Celsius. Vor fi înnorări, o să fulguiască trecător, iar vântul va fi activ și va spori senzația de frig. La noapte mai vin 2...3 fulgi și minima atinge minus 7 grade.

Duminică dimineața mai apar ceva înnorări. Apoi se înseninează treptat, dar vântul devine tot mai insistent și ajunge la viteze de 50 km/h.

Se face mult mai cald decât ar fi normal și temperatura urcă până la 9 grade.

Vremea rămâne caldă și luni. O să avem o zi însorită, cu vânt activ și 8 grade pe la amiază. Pe seară și noaptea se înnorează din nou.

Iar marți, temperaturile încep să scadă și maxima se oprește pe la 5...6 grade. Norii apar frecvent, dar nu vorbim despre precipitații, iar în noaptea următoare se ating minus 2 grade.

Vremea la munte

La munte găsim tot vreme foarte rece, chiar geroasă în unele zone. Va ninge destul de abundent, iar vântul viscolește ninsoarea în toate masivele, cu viteze mai mari de peste 100 de km/h pe crestele Meridionalilor.

Luni temperaturile scad din nou. Cerul va fi cam înnorat, ziua o să fulguiască în nordul Carpaților Orientali, dar ninsorile se extind pe seară și după lăsarea nopții. Vântul continuă să sufle tare pe creste.

Marți mai vin câteva ninsori slabe, iar pe seară vântul se intensifică din nou, mai ales în zona înaltă din Carpații Orientali.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vremea azi, 28 ianuarie. Urmează temperaturi neobișnuite pentru luna ianuarie
Vremea azi, 28 ianuarie. Urmează temperaturi neobișnuite pentru luna ianuarie

Vremea se mai încălzește vineri, mai cu seamă în zona intracarpatică. Avem o zi destul de însorită în sud și în sud-est; dar în celelalte zone mai vin ceva precipitații.

Vremea azi, 27 ianuarie 2022. Temperaturi în creştere în sudul ţării. Mulţi nori şi precipitaţii trecătoare în rest
Vremea azi, 27 ianuarie 2022. Temperaturi în creştere în sudul ţării. Mulţi nori şi precipitaţii trecătoare în rest

Vremea azi, 27 ianuarie 2022. Ziua de joi ne-aduce vreme bună şi temperaturi în creştere în sudul ţării; mulţi nori şi precipitaţii trecătoare în rest.

Vremea azi, 25 ianuarie 2022. Vremea rămâne rece. Maximele pleacă de la minus 9 grade
Vremea azi, 25 ianuarie 2022. Vremea rămâne rece. Maximele pleacă de la minus 9 grade

Vremea azi, 25 ianuarie 2022. Vremea rămâne rece şi marți, iar după prânz se adună norii şi vor aduce ninsori slabe prin nordul, centrul şi estul ţării.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.