Temperaturile trec de 10 grade în mai multe regiuni. Prognoza pentru următoarele zile


Ultimul update: Sambata 25 Ianuarie 2020 09:34
Data publicarii: Sambata 25 Ianuarie 2020 08:13
Categorie: Vremea

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme bună şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Vor fi de la 3 grade în depresiuni, la 13...14 grade prin sud şi sud-vest, iar spre seară, în ţinuturile vestice, vor apărea câţiva nori de ploaie.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită, vânt activ şi temperaturi mai potrivite pentru începutul primăvării, în jur de 9...10 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Norii apar destul de rar, iar pe la amiază se ating 8...9 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi şi astăzi nefiresc de cald pentru o zi de Ianuarie. Cerul se păstrează curat, vântul adie plăcut, iar maximele ajung din nou pe la 10 grade. Acum este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de munte; sunt rafale cu viteze de 100 km/h.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş este frig la începutul zilei, sunt şi condiţii de ceaţă; apoi se arată soarele şi temperaturile depăşesc valorile normale. Spre seară încep să se adune norii şi e posibil să picure trecător.

În ţinuturile vestice se mai încălzeşte puţin. O să avem vreme frumoasă în prima parte a zilei; dar mai târziu apar şi aici norii de ploaie. Acum este ceata persistenta şi se poate depune chiciură în zone din Buhor şi Satu Mare.

În Transilvania, avem o dimineaţă geroasă în depresiuni, pe unde s-ar putea să apară şi ceaţă. Apoi, atmosfera se dezmorţeşte treptat, se face mai cald decât ieri şi maximele ajung pe la 8...9 grade. Vântul sufla mai tare în zona montană înaltă.

În Oltenia ne-aşteaptă o zi foarte plăcută, cu soare, atmosfera primăvăratica şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se ating 13...14 grade, iar la noapte se înnorează şi e posibil să cadă 2...3 stropi.

Vremea continuă să se încălzească şi în ţinuturile sudice. Norii apar sporadic, vântul se menţine activ, iar temperaturile urcă până la 14 grade în dealurile Munteniei.

În Bucureşti, după o dimineaţă rece, amiaza ne-aduce soare, un pic de vânt şi temperaturi mai ridicate decât ieri, când am avut în jur de 8 grade. Maximă ajunge pe la 11 grade- o valoare de lună Martie.

La munte, găsim vreme frumoasă şi temperaturi ridicate pentru o zi de Ianuarie. Vântul sufla mai tare pe creşte şi atinge viteze de 70...75 Km/h, iar pe seară şi la noapte, în masivele vestice, e posibil să vină un pic de lapoviţă.


Şi duminică o să fie neobişnuit de cald pentru acest moment al anului. O să plouă puţin în nord-vest, iar seara şi noaptea, apar ploi trecătoare în jumătatea vestică şi lapoviţă la munte. În rest continuă timpul frumos.

Luni, se înnorează peste tot. Ploile vin mai întâi în ţinuturile vestice, apoi şi în estul ţării, iar noaptea, în Maramureş şi Transilvania apare lapoviţa, iar la munte vor fi mai mult ninsori. Temperaturile scad, dar se menţine peste limitele normale.

Marţi se încălzeşte la loc. În vest, nord şi centru rămânem cu atmosferă închisă, iar seară vin alte precipitaţii: ninsori cu lapoviţă la munte; lapoviţă în Transilvania şi Maramures şi ploi în rest. În sudul şi estul ţării avem vreme mai bună, un pic de soare şi câţiva stropi de ploaie după lăsarea nopţii.

Tags: vremea, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO