Revine instabilitatea in urmatoarele zile. Apar averse, cu fenomene electrice si vant intens in cea mai mare parte a tarii

Ultimul update: Vineri 19 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Marti 16 Mai 2017 09:14
Categorie: Vremea

Aversele vor uda sud-vestul, centrul tarii, zonele de deal si munte, pe unde s-ar putea acumula 25 litri de apa pe metru patrat. In rest, avem vreme frumoasa cu o aversa-doua in orele serii.

Temperaturile se mentin in limite normale: de la 17 grade in Bucovina; pana la 25 de grade in sud si sud-est.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme frumoasa, cu soare; nori putini si pana la 24 de grade in termometre. Vantul va fi un pic mai activ; sansele de ploaie sunt extrem de reduse.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei asteptam vreme buna si temperaturi obisnuite perioadei. Pe seara si la noapte apar ceva innorari si ar putea sa vina cateva ploi zgomotoase.

In nordul Moldovei si in Bucovina norii se aduna din cand in cand si vor lasa ceva averse in zonele mai inalte. In rest conditiile de ploaie cresc pe inserat; iar temperaturile, comparabile cu cele de luni, ajung pe la 21...22 de grade.

Vremea rea a facut ravagii in tara. Zeci de case au fost afectate de ape, iar mai multe familii au fost izolate

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme schimbatoare; cu innorari, cateva reprize de ploaie; dar si perioade insorite. Maximele, la fel ca luni, ating si depasesc usor 20 de grade.

In vestul tarii, instabilitatea va afecta regiunile deluroase; dar seara ar putea sa cada o aversa- doua. Regimul termic va fi unul placut, cu maxime de 23...24 de grade.

In centrul Romaniei gasim vreme cam instabila. Din cand in cand vor cadea averse, cu fenomene electrice si vant intens. Apar si conditii de grindina si se pot acumula 25 de litri de apa pe metru patrat. Vom avea maxime de la 19 la 22...23 de grade.

Si in sud-vestul tarii se anunta episoade cu ploi si instabilitate ridicata. Apare si soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile cresc usor si vor ajunge pe la 25 de grade.

Se mai incalzeste putin si in tinuturile sudice. Aversele apar temporar in zonele mai inalte; in rest asteptam vreme destul de buna, cu ploi sporadice pe inserat.

Bucurestenii au parte de o zi frumoasa si un pic mai calda ca cea de luni. Maxima prognozata este de 23, poate 24 de grade; vantul devine mai activ, iar pe seara si la noapte apar cativa nori de ploaie. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 14 grade.

La munte se anunta averse temporare, cu fenomene electrice si rabufniri de vant. Sunt posibile caderi de grindina, iar cantitatile de apa ar putea depasi 25 L/mp, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali. In regimul termic nu sunt schimbari importante.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Miercuri asteptam averse locale in sudul tarii, la deal si la munte. In zonele estice se inteteste vantul, temperaturile scad usor, iar sansele de ploaie cresc la apropierea noptii.

Ziua de joi incepe cu vreme frumoasa; insa dupa pranz, in sudul, in estul tarii si la munte se-aduna norii si vin averse pe zone vaste. Noaptea, pe crestele Carpatilor apare lapovita.

Vineri instabilitatea creste si apar averse, cu fenomene electrice si vant intens in cea mai mare parte a tarii. In zona montana inalta se mai anunta ceva lapovita.Se racoreste mai ales in tinuturile sudice si vom avea maxime de la 12 la cel mult 22 de grade.

Vremea se indreapta in toata tara, luni; ploile se restrang, iar temperaturile ajung la 25 de grade. Prognoza meteo pana joi

Vremea se indreapta in toata tara, luni; ploile se restrang, iar temperaturile ajung la 25 de grade. Prognoza meteo pana joi

peisaj de vara

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

ploaie, vremea, prognoza meteo

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C