Ploi violente și abundente, dar și atmosferă sufocantă. Joi canicula se extinde

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne-aduce multă instabilitatea, ploi violente şi cantităţi mari de apă. Maximele vor fi de la 25, la 33 de grade, iar în est şi în sud-est vom avea încă o amiază călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă plăcută dimineaţa, însă mai târziu apar averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Litoralul s-ar putea să scape de ploi. După prânz se face foarte cald şi atmosfera devine sufocantă.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, căldura va fi greu de suportal la orele amiezii, dar vor fi şi perioade cu ploi zgomotoase, care vor răcori atmosfera. În nordul Moldovei şi în Bucovina vom avea vreme instabilă. O să plouă din când în când, vor fi şi fenomene electrice, căderi de grindină şi se vor strânge cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp. În zonele de câmpie avem multă zăpuşeală.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş vin şi astăzi ploi zdravene, cu fenomene meteo severe. Se arată trecător şi soarele, iar temperaturile ajung pe la 29...30 de grade. Instabilitatea persistă şi în ţinuturile vestice, pe unde vor fi alte ploi torentiele, însoţite de tunete, fulgere şi vânt puternic. Este risc de viituri majore şi hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pentru bazinul raului Bega - în judeţul Timiş, valabil până la ora 12.

Şi în Transilvania găsim vreme instabilă, averse consistente, însoţite de grindină şi vijelii. Cel mai mult o să plouă în zonele de munte, iar maximele vor ajunge pe la 30 de grade în estul provinciei.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

În Oltenia căldura se mai domoleşte. Astăzi vom avea cel mult 27...28 de grade, înnorări, ploi frecvente şi cantităţi însemnate de apă. Nici sudul ţării nu scapă de ploi. Acestea vin mai ales după prânz şi vor fi destul de zgomotoase. Temperaturile scad uşor şi aici, însă reapare disconfortul termic.

În Bucureşti, luni avem atmosferă schimbătoare, câteva reprize de averse şi multă zăpuşeala la orele amiezii, când se ating 31 de grade. E posibil să mai ploua şi pe timpul nopţii, iar minimă ajunge pe la 20 de grade.

La munte, găsim vreme caldă, dar instabilă, mai multe perioade cu ploi torenţiale şi fenomene severe. Vor fi din nou vijelii, căderi de grindină şi se vor strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

La mare va fi în continuare foarte cald. Disconfortul termic se menţine ridicat; vântul rămâne activ, iar după-amiaza apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie.

Marți temperaturile cresc, vremea călduroasă cuprinde aproape toată ţara, iar în zonele de câmpie şi podiş, aerul va fi greu de respirat. Spre seară vin alte serii de averse la deal, la munte, prin sudul şi estul ţării.

Miercuri se face şi mai cald; atmosfera devine sufocantă, iar în Câmpia de Vest va fi canicula. Mai pe seară e posibil să mai apară câteva reprize de ploaie în zonele de deal şi munte.

Joi: căldură mare şi stres termic accentuat. Canicula se extinde la câmpie, iar în a doua parte a zilei creşte instabilitatea şi vin alte ploi torenţiale la deal, la munte, prin nordul, estul şi centrul ţării.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Cod portocaliu de furtuni în 11 judeţe. Meteorologii anunță ploi și disconfort termic
Cod portocaliu de furtuni în 11 judeţe. Meteorologii anunță ploi și disconfort termic

Meteorologii au emis duminică noi avertizări de ploi torențiale, vânt puternic și grindină pentru toată țara.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, este audiat de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene

În perioada 6 - 9 iunie, peste 400 de milioane de alegători din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor vota un nou parlament pentru 5 ani, oferind cetăţenilor europeni o şansă de a decide asupra direcţiei viitoare a blocului comunitar.

Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”
Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic, avea septicemie, când s-a internat în unitatea medicală.