Pentru locuitorii de pe Valea Prahovei, primavara a ramas doar o amintire dintr-o carte postala

Ultima actualizare: 05-11-2012 09:08
Viscol

Pe Valea Prahovei ninge si acum, iar vantul bate cu putere. Temperaturile raman negative, chiar si in timpul zilei. Localnicii din Sinaia, Busteni si Azuga abia au putut inainta prin furtuna de zapada, cand au iesit in zori din case sa mearga la serviciu.

La Busteni, dimineata, termometrele aratau - 3 grade Celsius, cu mult sub media normala pentru jumatatea lunii martie. Localnicii au obosit sa mai lupte cu zapezile. Au parte de acest peisaj sase luni pe an.

Viscol este si in platoul Bucegilor, la peste 2200 de metri altitudine, vantul sufla cu peste 90 km /h si este ceata. Din acest motiv, instalatiile de transport pe cablu cre duc in varf de munte sunt oprite.

Vestea buna e ca in weekend vom avea parte de soare si temperaturi ridicate.

Chiar daca astazi e frig, vantul bate nervos, cerul ramane acoperit si fulguie in zona Bucegilor, va puteti pregati de un week-end frumos. De maine se insenineaza, iar temperatura va creste pana la 10 grade Celsius.

Sambata o sa fie chiar o adevarata zi de primavara si duminica la fel. Singura de care nu scapam asa usor e zapada, care rezista pe partii si in vai. Stratul de peste 2 metri acumulat peste iarna s-a injumatatit, dar nu se va topi cu totul nici pana la Paste.

Gazdele de pe Valea Prahovei sunt hotarate sa va atraga la munte, asa ca adauga zapezii venite din cer si preturi bune la cazare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO