Turiștii au luat cu asalt Transalpina. Ce vor putea face în weekendul de Rusalii

Ultima actualizare: 05-06-2020 17:41

Transalpina rămâne o destinație de vis pentru turiști și în această vacanță de Rusalii. Încă de vineri, iubitorii muntelui au plecat în drumeții, chiar dacă la peste 1.700 de metri altitudine vântul a suflat cu putere.

Oamenii au descoperit încă zăpadă și mâncare bună la stâna unor ciobani, iar peisajul i-a încântat peste măsură.

În vârful muntelui există încă zăpadă din belșug pe marginea drumului. Ultima dată a nins acum două zile, iar azi temperaturile nu au trecut de zece grade.

Turist: Vremea ar fi frumoasă, dacă nu ar bate vântul totul ar fi ok, dar cuii i place muntele e frumos pe orice vreme.”

Mulți dintre cei porniți în călătorie s-au oprit pentru o gustare caldă și la stâna de pe Transalpina, pe care ciobanii au transformat-o în timpul verii în popas turistic. Este amenajat aici și un mic muzeu, menit să le arate oaspeților cum era odinioară viață ciobanilor.

Dacă ciobanii sunt la stână, sunt nelipsiți câinii și magarusii.

La stână, oaspeții sunt așteptați cu tot felul de bunătăți tradiționale, mai ales că se anunță un week-end extrem de aglomerat.

Mărioara Babu, băcița pe Transalpina: „Cea mai aglomerată perioadă pe Transalpina e de Sfânta Marie și Rusaliile, de zece ani de când fac lucrul asta niciun weekend nu a fost mai agloemerat ca de rusalii sau sfânta Maria.”

Turiștii sunt așteptați și la pensiunile din Rânca, unde cabanierii au luat măsuri speciale pentru a respectă distanțarea socială impusă în această perioada.

Constantin Pănescu, proprietar pensiune: „Căbănuțele vor avea proprietarii și prietenii la un grătar, așa cum se practică la noi în Rânca.”

Circulația pe Transalpina este interzisă în timpul nopții, din cauza pericolelor, așa că, dacă porniți la drum, este bine să vă calculați bine timpul de deplasare pentru a nu avea surprize care să va strice călătoria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO