Tur de biciclism printre podgoriile din Prahova. Cat costa un tur al viilor, cu degustari si o masa buna
Visul biciclistilor amatori de vinuri bune, degustate in voie direct din crama, a devenit realitate in Prahova, unde poti sa pedalezi printre podgoriile incarcate cu struguri, si sa faci un popas la racoare, printre butoaiele cu licori parfumate.
Toamna insorita este sezonul ideal pentru astfel de calatorii. Un tur al viilor, cu tot cu degustari si o masa buna, care sa tempereze efectul alcoolului - costa cel mult 200 de lei, si starneste pasiunea tot mai multor ciclisti!
O bicicleta rezistenta la hartoapele din podgorie si chef de drum. De asta ai nevoie daca vrei sa combini sportul cu un pahar de vin- la Tohani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aventurierii s-au urcat in sa si au pornit in recunoastere, pedaland printre dealurile din zona. Tinta? O crama din Vadu Sapat. Drumul de 15 kilometri pare mai usor cand stii ca te asteapta in final un pahar cu vin rece si parfumat.
Radu Marincutu, turist: "Trebuie incurajat cicloturismul si e chiar foarte frumos. Am convins-o si pe fiica noastra de 5 ani sa mearga cu noi. A mers 5 kilometri doar pe carari si la off road a fost mai complicat."
La crama, ciclistilor li s-a descris drumul strugurilor: din vie pana-n pahar.
Un pic molesiti de arsita dar si de vin, ciclistii au plecat iarasi la drum. Urmatorul popas: Tohani.
Lucia Tanasie, organizator: "Suntem pasionati de vinuri si ne place foarte mult sa mergem cu bicicleta si am zis ca asta este cel mai placut mod sa le imbinam sa vizitam cramele din Roamna."
Marina Samoila, somelier: "Oameni reusesc sa ajunga aici, sa simta via sa simta procesul prin care trece un strugure si sa inteleaga filozofia fiecarei crame in parte si sa deguste de la faza de must pana la cel imbuteliat."
Pretul unui astfel de tur ce include vizita la crama, degustari, dar si o masa completa, variaza intre 160 si 200 de lei.