Târguri online de turism. Destinațiile fără carantină pentru Crăciun și Revelion

Ultima actualizare: 12-11-2020 19:49

Trăim vremuri neobișnuite, dar mai sunt curajoși care nu doar visează la o vacanță. Chiar au în plan una, de Crăciun sau de Revelion.

Drept urmare, vizitează zilele acestea târguri online de turism, cu reduceri și oferte acoperite de asigurări. Tocmai a fost lansat un charter către Maldive pentru sfârșitul anului, iar pe lista destinațiilor externe, fară carantină, rămân Egiptul și Turcia.

Ofertele de Black Friday de la eMAG, actualizate în timp real. LIVE BLOG

 

Cosmin Marinof, manager agenție de turism: „Încercăm să simulăm ce făceam noi la târgul de turism, faptul că stăteam de vorbă cu clienții noștri face to face, doar că vom face lucrul acesta într-un mediu virtual, prin aplicație de videocall."

Ofertele sunt pentru ultimele săptămâni din acest an, dar și pentru 2021. Reducerile merg până la 50 la sută, iar pe perioada târgului, unele agenții nu cer avans sau acesta este de doar 10 la sută din valoarea vacanței.

Cosmin Vasile, reprezentant agenție de turism: „Acum, pe perioada târgului de turism, putem să facem rezervări cu un avans de doar 25 de euro de persoană."

Pentru sărbătorile de iarnă rămâne în top Turcia, o destinație pentru care nu se cere deocamdată test negativ pentru Covid. Aici poți petrece o săptămână cu 350 de euro, cazare și transport cu autocarul.

Pentru Egipt, charterele vor fi reluate înainte de Crăciun. Dar se cere un test negativ pentru Covid.

Pentru iubitorii de căldură și ape albastre, din București există cursă directă către Zanzibar, de Revelion - ocupată deja în proporție de 45 de la sută - și alte trei chartere către Maldive, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Un sejur costă de la 1200 de euro de persoană. La cererea companiei aeriene, turiștii vor prezenta un test negativ pentru Covid-19. O altă destinație caldă rămâne Dubaiul, cu tarife pe sejur care pleacă de la 500 de euro.

Cristina Vascan, reprezentant agenție de turism: „Pachetele au incluse și asigurările storno cu extensie covid, turiștii să nu își facă griji, banii nu se vor pierde chiar în cazul unui lockdown excursiile pot fi reprogramate într-o altă perioadă sau o altă destinație.”

Sunt și agenții care returnează întreaga sumă dacă turistul se îmbolnăvește de Covid, înainte de plecare. Dar și oferte unde trebuie să îți achiți singur asigurarea care este în jur de 70 de lei.

Recomandate sunt polițele care acoperă riscurile nu doar înainte de plecare, ci și în cazul în care turistul se îmbolnăvește de covid în vacanță. Costă în jur de 80 de lei.

Cu vânzările de la aceste târguri online, operatorii din turism speră să își acopere măcar o mică parte din pierderi.

Marius Berca, manager agenție de turism: „Anul trecut cifra de afaceri a fost 120 de milioane de euro, pentru acest an, noi ne propusesem 150 de milioane. Pandemia ne-a întors și după estimări o să închidem cu 40 de milioane ceea ce înseamnă că este cifra de afaceri cu care noi am închis acum 10 ani."

Pierderile sunt la fel de mari în tot sectorul, iar la unele agenții ajung și la 80% față de anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO