Renovat cu 3,7 milioane de euro, apoi lasat in paragina.Cazul complexului balnear din Slanic Prahova

Ultima actualizare: 25-10-2012 02:59

Noi si cand accesam cu chiu cu vai fonduri europene ne dam cu stangu-n dreptul. Este mai mult decat graitoare situatia din Slanic Prahova, unde complexul balnear a fost renovat cu 3,7 milioane de euro, majoritatea bani de la Uniune.

Numai ca de un an, locul care putea sa atraga zeci de mii de turisti sta cu lacatul pe usa si deja s-a degradat pana la paragina.
Complexul balnear "Baia Verde" din Slanic Prahova, intins pe trei hectare, are trei lacuri sarate naturale, o baza de tratament, un amfiteatru in aer liber cu 300 de locuri, doua piscine si un patinoar artificial. De anul trecut, insa, nimeni n-a calcat pe-aici.

Din 2005 pana anul trecut, complexul balnear a inghitit pentru o renovare din temelii nu mai putin de 2,1 milioane de euro din fonduri Phare, iar restul, pana la 3,7 milioane de euro a fost asigurat din resurse locale.

Procedura europeana spune ca intre terminarea lucrarilor si receptia finala trebuie sa treaca un an, in care complexul sa functioneze din plinca sa se vada daca nu sunt probleme. Termenul se apropie de sfarsit, iar proiectul este pe linie moarta.

Ministerul Turismului a gasit o solutie, insa, din noiembrie anul trecut: sa infiinteze primaria o societate comerciala care sa se ocupe special de complex. Receptia oficiala se va face, asadar, peste o saptamana, si atunci se vor evalua si pagubele.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO