Reacția unor români stabiliți de 30 de ani în Germania după o vizită în Delta Dunării
Cum vremea nu a fost teribilă, vineri, pe litoral, cei mai inspiraţi dintre turişti au mers o zi în Delta Dunării sau la cramele din judeţul Constanța.
Sunt călătorii de cel mult 12 ore, iar oamenii descoperă şi alte destinaţii pe lângă plajă şi mare. Potrivit agenţilor de turism, românii s-au obişnuit cu astfel de excursii din concediile petrecute în străinătate.
O excursie costă 200 de lei pentru o zi, iar turiştii pot descoperi şi câteva trasee în Dobrogea care includ degustări la crame, vizite la cetăţi şi plimbări în Delta Dunării.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ghid: "Părăsim Constanța spre Babadag, vizităm cetatea Enisala, este un peisaj extraordinar acolo, apoi la Jurilovca, unde ne aşteaptă o masă de peşte şi ne îmbarcăm către Gura Portiţei."
Prima oprire a fost la cetatea Enisala din judeţul Tulcea, unul dintre monumentele de arhitectură militară de pe teritoriul României, ridicat în Evul Mediu, peste o veche aşezare ce datează încă din neolitic.
Fortificaţia a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea pentru supravegherea traficului navelor aflate pe Dunăre. În faţă, lacurile Razim şi Babadag îşi unduiesc apele ca nişte solzi strălucitori.
Tânără: "Peisaj perfect, îmi place foarte mult, nu am fost în zona asta. Este frumos pentru că totul este pe o colină poţi să vezi de aici totul."
Pentru a le oferi o nouă porţie de energie turiştilor, următoarea oprire a fost la o cherhanaua din Jurilovca.
Turistă: "Este autentic, peştele a fost foarte bun, ce aş mai putea adăuga decât că într-adevăr se respectă tradiţia reţetei tradiţionale."
Reporter: "De cât timp nu aţi mai gustat un asemenea borş?"
Turistă: "De peste patru ani cred."
Monica Munteanu, administrator restaurant: "Un borş tradiţional după o reţetă locală de borş lipovenesc. Este făcut din mai multe tipuri de pește: crap, ştiucă şi alt peşte."
Reporter: "Vreţi să ne arătaţi?"
Monica Munteanu: "Da, sigur, acesta este un somn."
Reporter: "De acrit cu ce se acreşte?"
Monica Munteanu: "De regulă cu oţet."
Călătoria minunată a continuat apoi până la Gura Portiţei. Valentin şi Liana sunt stabiliţi de 30 de ani în Germania, iar acum au venit să descopere din nou locurile natale.
Valentin și Liana: "Este impresionantă această plajă sălbatică şi de cealaltă parte Delta, e ceva fermecător. Este o atmosferă unică în Europa, cu siguranţă."
Turistă: "Sunt pentru prima dată la Gura Portiţei şi mă bucur din suflet. Un peisaj mirific, îmi place enorm!"
Turistă: "Super locaţie şi ținând cont şi de timp e perfect, este izolat faţă de ce găsim astăzi pe litoral."
Agenţiile de turism organizează zilnic astfel de excursii, iar amatorii sunt preluaţi chiar din fața hotelurilor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!