Pelerinaj: zeci de mii de romani sarbatoresc Invierea la Ierusalim

Ultima actualizare: 06-05-2012 15:30

Zeci de mii de credinciosi din intreaga tara au pornit spre Cetatea Ierusalimului, sa refaca spiritual Drumul Crucii spre Inviere. Multi au apelat la agentia de turism a Patriarhiei, dar si ceilalti agenti fac bani frumosi din turismul monahal.

E o piata care aduna peste 24 de milioane de euro anual.

Jeni nu rateaza nicio oferta a agentiei patriarhale: Basilica Travel. Spune ca la Tel Aviv petrece, iar la Ierusalim se roaga. Pentru acest sejur a platit 760 de euro: "A murit sora mea si am primit o mostenire de 200 de milioane. Una am dat-o la cavou, am facut un cavou frumooos..." Iar cu cealalata calatoreste prin lumea larga sa descopere minunile lui Dumnezeu.

Numai din Romania pleaca spre Israel in fiecare an cel putin 40.000 de oameni. Ceea ce ridica aceasta nisa turistica la peste 24 de milioane de euro in fiecare an.

Maine dimineata, la ora 7:00, credinciosii vor intra in Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sfantul Stefan si vor parcurge drumul pana la Sfantul Mormant, Golgota si Piatra Ungerii.

Sambata vor fi si mai matinali. Pleaca in zori cu autocarul la una dintre Portile Cetatii Sfinte. Vor incerca sa se apropie de Sfantul Mormant, insa preotii nu le garanteaza accesul in Cetate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO