O vacanță reușită necesită o documentare temeinică. Românii care au devenit turiști full time

17-06-2019 20:04


calatorie

Cu toţii vrem vacanțe ieftine, condiţii foarte bune de cazare şi peisaje de vis. Doar că, de multe ori reclamele agenţiilor de turism nu se potrivesc cu realitatea, peste care dau turiştii atunci când ajung la destinaţie.

Ca să nu fiţi păcăliţi, încercaţi să vă documentaţi înainte. Sunt de pildă români care colindă întreaga lume şi ne dau tot felul de ponturi şi de sfaturi pe site-uri, ori pe bloguri de călătorie.

Până în urmă cu un an de zile, Andreea şi Ionuţ stăteau 10 ore zilnic la muncă şi plăteau un credit luat pe 30 de ani pentru un apartament.

Doar că într-o bună zi n-au mai vrut să facă asta. Şi-au vândut apartamentul şi au reuşit să-şi închidă creditul la bancă. Apoi s-au transformat în turişti full time.

În octombrie şi-au luat bilete doar dus spre Asia. Acolo a început totul. Toate experienţele lor devin sfaturi pe blogul „Hai hui în doi" şi pe canalul de Youtube. Povestesc acolo unde au stat, ce au mâncat ori de câţi bani e nevoie ca să te simţi bine. Iar peisajele filmate ori fotografiate îţi taie respiraţia.

Mergem și la Alina şi Andrei. El a fost medic stomatolog în Cluj, ea manager financiar. Au decis să-şi schimbe viaţa pentru că petreceau prea puţin timp cu băiatul lor.

Şi-au cumpărat bilete spre Bonaire, o insulă din sudul Caraibelor, fără a avea vreun plan. Au vizitat 17 ţări Columbia, Cuba, Curacao Grecia Mexic Itlaia Olanda Peru sau Vietnam de pe patru continente. Au stat în zeci de hoteluri, au trăit mii de experienţe şi au tras localnicii de limbă.

Au mâncat cu 10 dolari, au dormit în hoteluri cu 20 de dolari în Sri Lanka, iar toate experienţele le povestesc pe blogul lor citit zilnic de mii de vizitatori. Iar blogul a început să le aducă bani.

În ultimii ani, companiile româneşti care nu vor să-şi piardă angajaţii de bază au început să acorde concedii sabatice de cel mult un an, iar unii dintre ei pot primi până la 40% din salariu. Specialiştii în resurse umane spun însă că angajaţii care acceptă concediul sabatic plătit sunt obligaţi să returneze toţi banii dacă nu respectă condiţiile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO