O parte dintre români vor petrece Paștele pe plajă. Cum s-au pregătit hotelierii să-i primească

Dată publicare: 29-04-2021 18:44
Dată actualizare: 29-04-2021 19:58


Există o categorie aparte, a celor care n-au vrut să audă de magazine, pieţe şi stat drepţi în fața cratițelor. Aceştia chiar văd vacanţa ca pe o eliberare, iar plaja a fost joi doar a lor.

35.000 de oameni şi-au făcut rezervări în Mamaia şi Vama Veche, deşi ştiu că nu vor putea zăbovi pe terase după 10 seara. Marea este acolo, iar asta le dă o stare bine.

De cum au ajuns la mare, primii turişti din Vama Veche au mers glonț pe plajă.

Responsabilii locali şi administratorii teraselor s-au înţeles ca în Vamă Veche muzica să fie în surdină, pentru că stingerea să se poată da la ora 22 - conform normelor impuse de lege.

Majoritatea beach-barurilor şi-au transformat ringul de dans în terase, ceea ce înseamnă că numărul de persoane va fi limitat, conform locurilor disponbile la mese, iar servirea la bar este interzisă.

Toate hotelurile deschise au luat măsuri de securitate sanitară.

Pentru siguranţa turiştilor, dar şi a personalului, hotelierii au montat în recepţii sisteme speciale de monitorizare a temperaturii. Informaţiile vor fi stocate într-o bază de date în care va fi păstrată o fotografie a turistului în momentul în care intră în recepţie şi temperatura acestuia.

Nu uitaţi: masca este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise, inclusiv pe plajă. Şi cum în nordul litoralului cluburile nu vor funcţiona după obişnuitul orar turiştii şi-au rezervat locuri şi în staţiunile din sud.

Dumitru Filip, Organizația de Management al Destinației Mangalia: "Sudul beneficiază în ultima vreme de investiţii absolut spectaculoase în zona atât în domeniul privat, atât în modernizarea şi dezvoltarea structurilor hoteliere.''

Hotelurile renovate de 4 stele din Neptun, Olimp sau Eforie sunt ideale pentru familii cu copii.

Şi foarte important: în perioada 30 aprilie - 3 mai turiştii care ajung la mare se pot vaccina fără programare în cadrul centrului organizat în Pavilionul Expoziţional din Mamaia.

 

Tags: litoral, paște,


VIDEO PROTVPLUS.RO