La New Orleans sunt organizate 50 de parade, cele mai multe din istoria acestui carnaval

03-03-2019 08:04


Nu doar la Rio s-a dat startul petrecerii. Sezonul carnavalurilor e în toi, peste tot în lume. Mii de oameni se află zilele acestea la New Orleans, unde sunt organizate 50 de parade, cele mai multe din istoria acestui carnaval.

Prietenii necuvântători ai omului au propria defilare în cadrul festivităţilor de Mardi Gras, de la New Orleans.

Câini de toate rasele şi dimensiunile poartă costume amuzante şi se plimbă prin oraş alături de stăpâni, şi ei costumaţi.

Arthur Hardy, istoric: "Recent a început să fie organizată Barkus, o paradă pentru câini. Cum să-ţi treacă prin cap să facă aşa ceva? Eu le spun oamenilor că dacă nu se distrează la Mardi Gras, să-şi verifice pulsul, fiindcă sigur ceva nu e în regulă cu ei."

În fiecare an, istoricul Arthur Hardy publică un ghid, care conţine date istorice, dar şi informaţii utile pentru spectatori, precum programul defilărilor şi hărţi cu rutele acestora.

Arthur Hardy, istoric: "La carnaval e câte ceva pentru oricine. Avem care alegorice, defilări organizate de diferite cluburi, care zici că sunt petreceri de stradă. E uimitoare varietatea şi cred că e o celebrare unică în lume în termeni de număr de participanţi, de calitate şi de durată."

În ultimii ani, organizează defilări de mai mică amploare şi cluburile de socializare apărute după uraganul Katrina din 2005.

Arthur Hardy, istoric: "De la uraganul Katrina, oamenii au găsit o altă cale de a participa la carnaval, fără a fi membru al unei organizaţii, unde plătesc taxe, poartă costum şi mască şi aruncă cu diverse."

Cele mai populare defilări propun mesaje ironice care au ca ţintă vedete sau politicienii momentului. De aplauze au parte din plin, toţi cei care se aventurează costumaţi pe străzi: "Mie cel mai mult îmi plac libertatea de exprimare şi creativitatea. Îmi plac costumele, faptul că poate participa oricine."

Carnavalul de la New Orleans se încheie pe 5 martie, adică înainte de a începe postul Paştelui.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO