Festivalul "Zup la Râşnov" i-a atras pe turişti la munte. Bucătarii şi-au demonstrat măiestria
Valea Prahovei este în acest sfârşit de săptămâna şi valea aromelor. La Râşnov, bucătării şi-au demonstrat măiestria într-un concurs de zup, o tocăniţă tradiţională săsească, cu legume şi slănină afumată.
Cei mai mulţi dintre turişti au preferat totuşi clasicul grătar, cu fripturi de pui şi porc, făcute în aer liber.
La festivalul "Zup la Râşnov", Aurel s-a făcut remarcat, în primul rând, datorită celor care i-au făcut galerie.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"- Toate neamurile mele mă susţin!
- Ce aţi pus aici?
- În primul rând, suflet, domnule, a pus suflet prima dată că altfel nu iese mâncarea bună."
Zupul este o mâncare săţioasă specifică zonei, iar saşii o pregăteau atunci când mergeau la câmp. Reţeta este simplă, pe baza de cartofi, ceapă, ardei şi slănină afumată. Secretul constă însă în mirodenii.
Concurent bucătar: "Se călesc legumele, ardeiul cu ceapă, se adaugă cartofi, condimente după gust, slăninuţă prăjită, acesta este zupul."
Bere rece a fost din belşug în Valea Cerbului.
Pentru că vremea a fost prietenoasă şi alţii au dat o fugă până la munte. Drumeţiile la pas ori cu bicicletă nu au dus lipsa de adepţi.
Din păcate, de duminică încep ploile la munte.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, mancare, distractie, gastronomie,
Dată publicare:
02-09-2017 17:59