Festival de arte vizuale in Vama Veche. Cursurile care i-au atras cel mai mult pe turisti

Dată publicare: 27-08-2016 08:56
Dată actualizare: 30-08-2016 07:13


"Sub lumini de Oscar" straluceste Vama Veche zilele acestea, cand sute de oameni indragostiti de arta au transformat plaja intr-un imens studio cinematografic.

 Totul se intampla in cadrul unui festival de arte vizuale, deschis in egala masura profesionistilor si amatorilor. Cu totii participa la workshopuri de fotografie, muzica, pictura, teatru si film ori la concerte si vernisaje. Pentru taxa de participare, s-a pus accentul tot pe sensibilitate - fiecare a avut de facut... o fapta buna.

Cu marea in fata si sub indrumarea artistului roman Daniel Prapone, care locuieste si creeaza in Germania de 27 de ani, intalnim zeci de cursanti care invata tehnici de pictura si sculptura.

Florian Marin este IT-ist si petrece ore intregi in fata calculatorului. Ca sa se relaxeze, a gasit refugiu in arta. Seminariile de fotografie ale lui Marian Sterea au atras insa cei mai multi cursanti. 

"Trebuie sa stim in primul rand ca nu camera conteaza”, spune acesta, “pentru ca aparatul nu gandeste, sculele nu sunt foarte importante. Fotograful este cel care face reportajul de nunta, fotografia de nunta de calitate."

Milena vrea sa renunte la postul de analist servicii client intr-o multinationala pentru fotografie. A cochetat cu pictura, iar aceasta experienta o ajuta in noul drum ales.

Festivalul "Vama sub Lumini de Oscar", aflat la cea de-a 7-a editie, a atras peste 3 sute de artisti, la cursuri. Sunt workshopuri de film, teatru, muzica, fotografie, pictura si sculptura, dar si proiectii cinematografice, vernisaje si concerte. Participantii au "platit" si o taxa: organizatorii le-au cerut sa faca o fapta buna si sa aduca dovada. Rezultatele au fost surprinzatoare: de la donatii de sange pana la donatii pentru batrani si copii.


VIDEO PROTVPLUS.RO