Experiența care le permite călătorilor să se întoarcă în timp, pentru un zbor cu renumita companie Pan Am

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Dacă o cină la un restaurant de lux obişnuit li se pare banală, cei din Los Angeles pot alege să se întoarcă în timp. Mai precis, în anii 70, pentru a se bucura de un zbor transatlantic de lux.

De la uniformele stewardeselor până la meniul sofisticat, totul a fost reconstituit cu grijă la bordul unei replici a aeronavei Boeing 747.

Ca să simţi că te întorci în timp, este nevoie de scenografi buni, iar Hollywoodul nu duce lipsă de specialişti. De pildă, un studio de lângă Los Angeles îşi valorifică altfel recuzita cu temă aviatică, folosită în mod normal pentru filme. A fost reconstituit în detaliu experienţa unui zbor Los Angeles-Londra din anii 70, cu compania Pan Am, care nu mai există în zilele noastre.

Talaat Captan, cofondator PanAm Experience:Totul este identic şi exact cum era în 1970. Şi servim o masă cu cinci feluri. Avem o paradă de modă. Avem divertisment. Avem jocuri de cultură generală. E divertisment non-stop."

În realitate, zborul durează zece ore, dar această cină - doar patru ceasuri. „Pasagerii" sunt întâmpinaţi cu băuturi, apoi sunt invitaţi la bordul avionului amenajat exact ca pe vremuri, la clasa întâi. Stewardese în uniforme din anii 70, în realitate actriţe, conduc clienţii la mesele şi scaunele care provin din aeronave adevărate.

Stewardesă: „Toboganele noastre sunt vechi de 35 de ani şi e puţin probabil să se umfle automat, ceea ce înseamnă că puteţi să vă păstraţi pantofii cu tocuri înalte."

Li se împart reviste din anii 70 şi li se serveşte un meniu care include, de pildă, caviar şi cocktail de creveţi. Totul fiind completat cu deserturi sofisticate şi băuturi fine. Experienţa i-a stârnit nostalgii unei foste stewardese Pan Am.

Maria Gonzales, fostă stewardesă Pan Am: Ne făceam apariţia şi eram ca nişte stele de cinema. Eu zburam de la San Francisco. Purtam mănuşi şi treceam printre scaune în terminal şi toată lumea se uita la noi. Te simţeai foarte aparte.”

Întreaga distracţie costă 375 de dolari, mai puţin decât un zbor transatlantic. Asemenea cine se organizează doar în serile de sâmbătă şi locurile sunt rezervate cu mult timp înainte.

Jennifer McLaughlin, redactor la LA Travel Magazine: „Nu mai e de ajuns să mergi la un restaurant obişnuit şi să iei cina cu persoana iubită. Vrei o experienţă. Vrei divertisment. Vrei ceva despre care să vorbeşti. Să te duci acasă şi să le spui prietenilor."

Şi pentru ca astfel de evenimente au succes, organizatorii spun că se vor extinde şi în Las Vegas.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO