Mâncarea ”anti-mahmureală”, cea mai căutată în Vama Veche. Cât costă ”supa bețivului”
Cu mai multă mâncare și mai puțin somn, așa se laudă mulți turiști că rezistă nopți în șir la petrecere în aceste zile speciale. Mulți consumă ciorbă, zeamă de varză și șaorma, ca să aibă energie.
Iar bucătării spun că folosesc anumite ingredinte anti-mahmureală.
Ciorbele sunt foarte apreciate în această vacanță. Fierte în cazan, cu ingrediente care promit că iau durerea de cap. La scurt timp după răsăritul soarelui, apar și primii clienți.
”Supa bețivului” costă 18 lei.
Foarte cerută este și ciorba de tarhon. Bucătarul spune că vinde 150 de porții pe zi.
Acriturile sunt cele mai bune pentru mahmureală, așa că o sticlă cu zeamă de varză cu hrean și mărar costă 7 lei. Tinerii stau la coadă și la sucuri de fructe, însă cei cu experiență au propriile remedii.
În Vama Veche se vând bine clătitele și mâncarea fast-food.
În Mamaia, hamburgerii și sandwchi-urile cu carne de porc sunt cap de afiș. Prețurile sunt în jur de 25 de lei.
Ionuț ne spune că rezistă la distracția nopți la rând, pentru că știe ce să mănânce ca să-și revină. Paștele și pizza completează lista celor mai cumpărate preparate.